Ehitustööriistade vargust uurib Rakvere Politseiosakond.

Juuli algusest alates remondivad rahvusvahelise kriisimeditsiiniõppuse raames ehitusinsenerid Ameerika Ühendriikide mereväe 23. mobiilsest ehituspataljonist kooli koridorid ja trepikoja, samuti vahetavad ehitusinsenerid välja kooli vana osa aknad.

Korraga töötavad kohapeal kümmekond reservväelast, ehitusprotsessi käigus isikkoosseis vahetub ning renoveerimisel osaleb kokku ligi kolmkümmend USA mereväe ehitusinseneri.

Kooli renoveerimisega seotud töödeks on planeeritud üle miljoni krooni.

USA mereväe ehitusinsenere kutsutakse meremesilasteks (ingl. seabees), meremesilaste ehitusüksusi kasutatakse laialdaselt nii operatsioonidel kui ka rahvusvaheliste õppuste humanitaarprojektides. Ehitusüksused on spetsialiseerunud hoonete ning muude objektide ehitusele.

Varasematel aastatel on Ameerika Ühendriikide mereväe ehitusinsenerid Eestis korraldatud erinevate õppuste käigus ehitanud Jõgevamaal Põltsamaa jõele Jõeküla silla, Viljandi Väikemõisa väikelastekodule mänguväljaku, renoveerinud Tallinna kristliku hooldekodu supiköögi ning remontinud ja sisustanud Paldiski polikliiniku.