Paljud autojuhid ei ole rahul kevadel avatud Veerenni ringristmikuga, sest sealne liikluskorraldus põhjustab nende meelest segadust. Autokooli sõiduõpetaja Kätlin rääkis, et algul plaaniti ringristmik teha kaherajaline, kuid lõpptulemus erines kavandatust sootuks.

“Ringristmikule paigaldati liiklusmärgid, mis viitasid kaherajalisele autoteele,” ütles Kätlin Päevalehele. “Nädala pärast aga võeti märgid maha, kuna selgus, et rajale ei mahu kaks autot kohakuti sõitma.”

Sõiduõpetaja avaldas oma nördimust selle üle, et ringristmiku ehitamiseks kulutati küll suur rahasumma, ent tulemus kukkus ikkagi nigelalt välja. “Liikluskorralduse suutmatus tekitab teel segaseid ja isegi ohtlikke olukordi,” põhjendas ta oma hinnangut. “Paljudele autojuhtidele jääb arusaamatuks, kuidas ristmikul täpselt liigelda.”

Kätlin möönis, et formaalselt täidab ringtee küll seaduses ette nähtud nõudeid, ent see ei muuda tõsiasja, et algul kavandati ristmik teistsuguseks. “Mina pean Veerenni uut ringteed praagiks,” lisas sõiduõpetaja.

Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp aga vaidles Kätlinile vastu, leides, et ringteele polegi kaherajalist sõiduteed vaja, sest sealne liiklus polevat eriti tihe.

“Projekti vastu pole küll kuidagi eksitud,” kinnitas ta ja lükkas ühtlasi ümber jutud liiklusmärkide puudumisest või ebamäärasest pooleteisekohalisest autorajast. “Mingeid selliseid probleeme pole Veerenni ringteel tekkinud,” ütles ta.

Vajalikud liiklusmärgid puudu

Sõiduõpetaja Kätlin lisas aga, et suunda juhatavad teeviidad on ristmikul tõesti olemas, kuid puuduvad paljud teised vajalikud märgid. “Üles pole pandud soovituslikke märke, mis õpetaksid ringteel sõitmist,” pahandas Kätlin, “ära võeti ka sõidusuundadele ja radadele viitavad märgid.” Kätlin kinnitas, et ringtee oli algul kavandatud teistsuguseks ning hetkeolukord on autojuhtide jaoks nukker.

Liiklusasjatundja Johannes Pirita jutust tuli välja, et peale Kätlini esile toodud vigade on ringteele muudki ette heita. “Halvad lood on näiteks nähtavusega,” viitas ta ühele probleemidest, mis on ohtlike olukordade allikaks. Pirita nentis veel, et märgid on ringteel tõepoolest olemas, kuid neil on eksitav sisu.

“Jooned näitavad, nagu peaks Raudtee tänavale jõudmiseks ringist väljudes vasakule pöörama, ent tegelikult sellisel juhul soovitud punkti ei jõua.”