Eesti Päevalehe andmeil on tegemist Venemaa Föderatsiooni Narva peakonsulaadi konsuli nõuniku Sergei Suhhareviga. Pealtnägijate sõnul oli diplomaat raskes joobes.

Diplomaadi auto jälitamine jätkus. Teist korda peeti auto kinni Tuleviku 3 maja juures. „Kohal oli nüüd juba kaks politseiekipaazi ja vaatamata kinnipidamisele rammis Toyota ühe politseiauto esiotsa ning sõitis minema,“ ütles Rist.

Järgmine peatamiskatse tehti paarsada meetrit eemal Viru tänaval, kust diplomaadi juhitud auto ulja kaarega tagasi sõitis, tegi keset ristmikku veel uljama tagasipöörde ja suundus vanalinna kitastele tänavatele. Sadakond meetrit eemal pidas juht auto ise kinni.

Seekordse peatuse põhjus oli suure alkoholiletiga toidukauplus Yes, kuhu mees sisenes. Politseipatrull järgnes talle sinna ja veenis teda rohkem oste mitte tegema. Ometi õn­nestus diplomaadil poemüüja sõnul kangema kraami riiulist veel üks pudel kaasa osta. Sündmuste selles etapis jõudis kohale ka Eesti Päevalehe reporter.

Kauplusest väljudes istus Vene­maa diplomaatiline esindaja taas autorooli ja sõitis oma elukohta Viru 20 kortermajas. Seal andis ta käeviibetega politseinikele märku, et rohkem ta sellel päeval enam ei sõida. Maja koridoriuksest sisse saamiseks kulus diplomaadil mitu head minutit, sest ta ei suutnud leida võtmeid ega valida uksetelefonil õiget numbrit.

Anonüümseks jääda soovivate pealtnägijate sõnul algasid Vene diplomaadi seiklused juba eelmisel õhtul, kui ta külastas pikemalt peaaegu Narva politseimaja naabruses asuvat linna ainsat striptiisibaari. Sealtki sai politsei väljakutse.

„Esimene info politseile laekus eile öösel kella 2.14 ajal ühe baari turvamehelt, et selline sõiduk ja joobes juht sõidab ringi,” lausus Mari-Riina Rist.

Kolleeg patustas samuti

Suhharev ei ole ainus Vene diplomaat, kes on tänavu säärase käitumisega Narvas silma paistnud. 28. veebruaril kell 13.10 teatati politseile, et Narva Aleksandri kiriku ees lamab purjus mees. Venemaa Föderatsiooni Narva peakonsulaat asub kohe kiriku nurga taga. Kohale saabunud patrull viis mehe kainenema ning selgus, et tegemist oli peakonsulaadi töötaja Aleksandr Kassatkiniga. Kurioossel kombel oli talle toona politseisse järele läinud kolleeg just Sergei Suhharev.

Venemaa Narva peakonsulaadist öeldi Eesti Päevalehele, et parajasti ei olevat seal kedagi, kes võiks juhtunut kommenteerida.

Politsei ei saanud Suhharevi tavainimese kombel roolist eemaldada ning pokri pista, sest diplomaate kaitseb nende asukohariigis rahvusvaheline Viini konventsioon. Selle järgi diplomaatiline esindaja omab asukohariigis täielikku immuniteeti. Tuntuim sarnane vahejuhtum leidis aset kaks aastat tagasi, kui politsei tabas Tallinnas Lasnamäe kanalis roolist kahepromillises alkoholijoobes Läti suursaadiku.