Nii jagab Igor Šulinski ajakirjas Time Out lugejatele oma elamusi Eestis veedetud puhkusest. Muuhulgas iseloomustas ta eestlasi kui tolerantset ja taiplikku rahvast.


"Eestlased on väga tolerantsed," väitis Šulinski. "Kui Vilniuses ja Riias olid konfliktid nõukogude võimuga, siis siin läksid tuhanded inimesed lauluväljakule ja laulsid kätest kinni hoides."

"Eestlased on nagu põhjamaised grusiinid," lisas ta. "Nad leiavad kiiresti kontakti, on taiplikud ja omalaadse britiliku huumorimeelega."


Šulinskil jagus ohtralt kiidusõnu Tallinna kohta: "See linn on nagu hästiloodud dekoratsioon."

"Tallinn oli täiesti vaba natsionalismist," nentis ta. "Inimesed rääkisid erinevates keeltes, kuid ei külasta meeleldi protestantlikke kirikuid."

 
Lisaks restoranidele tutvus mees ka Kumuga ja käis Pirital.


"Mulle meeldis väga vaadata eesti Konstantin Zvezdotšetovi – Marko Mäetamme (töid – toim.)," märkis ta.
Šulinski meenutas ühtlasi oma esimest reisi Eestisse 25 aastat tagasi, millest jäid talle meelde männid, kriuksuv voodi ja mereäärne teerada.

Pädaste – Baltikumi parim külaturismiobjekt

Aleksandr Vertjatšihh tõstab ajalehes Sankt-Peterburskije Vedomosti avaldatud artiklis lisaks Tallinnale esile Eesti mõisaid, eriti aga Muhus asuvat Pädaste mõisa.

"Kõige parem külaturismiobjekt Baltikumis on Pädaste mõis Muhu saarel," tõdes Vertjatšihh.

Tema sõnul leidub Eestis lisaks mõisatele mõnusaid folkloorse stiilitunnetusega talusid ja ökolaagreid.
"Selle riigi investeeringud turismi arendamiseks on nende jaoks sedavõrd olulised, nagu meile Nord Streami gaasijuhtme ehitamine," nentis ta.

Vertjatšihhi sõnul tasuks Peterburist pärit turistidel külastada ka Tartut, Võrumaad, Hiiumaad, Tori hobusekasvandust ja Saaremaad, kus tasuks vaadata Kaali meteoriidikraatrit ja Kuressaare linnust.