Eesti piirivalvel polnud mingit põhjust Vasetshkinit kinni pidada ning ta lubati koos Vene Rahvusliku Ühtsuse lendlehtede ja propagandamaterjalidega Eestisse.

Viimati käivitasid Vene natsid ulatusliku propagandakampaania Eestis selle aasta mais, mil paljud tallinlased avastasid oma postkastidest Vene Rahvusliku Ühtsuse lendleheti. Neis oli Venemaa fashistliku kallakuga ajalehe Zavtra programmiline artikkel, mis selgitas rahvuslaste põhimõtteid ja eesmärke.

Vene Rahvuslik Ühtsus seab eelolevatel parlamendivalimistel oma eesmärgiks praeguse võimu minemakihutamise Kremlist, nimetades seda võimu riiklikuks anarhiaks. Vene Rahvusliku Ühtsuse partei nimetab Moskva keskvõimu nõukogudeaegse nomenklatuuri järeltulijaks, pannes sellele süüks nii Nõukogude Liidu lagundamist kui ka Venemaa hiilguse mahamüümist. Vene natsid kinnitavad, et peale juutide ei kanna nad viha ühegi Venemaal elava rahvusrühma peale. Juutide suhtes on partei aga kõigutamatul seisukohal, nõudes nende väljakihutamist. Kõige rohkem elab juute Moskvas, sealt tuleks rahvuslaste meelest alustada.

Eesti kaitsepolitsei on varem kinnitanud, et teab Eestis inimesi, kellele sümpatiseerivad Vene rahvusäärmuslikud vaated, kuid need isikud ei kujuta ohtu Eesti põhiseaduslikule korrale. Kaitsepolitsei on kinnitanud, et kui Vene Rahvusliku Ühtsuse liikmed rikuvad Eestis seadusi, siis võetakse nad vahi alla.

Tallinna ringkonnakohus mõistis kaitsepolitsei koostatud süüdistuse alusel 20. septembril süüdi 61-aastase Andrei Bairashi, kes levitas jaanuaris Tallinnas Sõle 47 majas ajalehe Nashe Otetshestvo numbreid.

Pärast ajalehe postkastidesse panemist kutsus Bairash majaelanikke üles ka rahvuslikku vaenu õhutavat trükist tellima.

Ajalehe artiklid sisaldasid juudivaenulikku ja rahvuslikku vihkamist õhutavaid väljendeid ning kohus määras mehele 4100 krooni trahvi.

Baltic News Service