Samasse parteisse kuuluvad ka Haabersti vaba aja keskuse juhataja Juri Īitin ja Õismäel asuva 5. keskkooli direktor Svetlana Melehhova. Linnaosa sotsiaal- ja hoolekandeosakonna juhataja Tatjana Sarzanova on partei lihtliige.

Valimiste stardiplatvorm. “On avalik saladus, et linnaosa valitsusse on tekkinud ühe partei allasutus,” ütles Haabersti halduskogu esimees ja Tallinna linnavolikogu parteitu liige Leonid Tsingisser. “Ükski neist inimestest pole kunagi olnud linnaosa elanik. Kummaliselt on nad kõik viimasel ajal sinna suundunud.” Tsingisseri väitel on Haabersti VBEE-le baasiks, kust “suure tõenäosusega starditakse valimistele”.

1999. aasta kohalike valimiste järel linnaosa etteotsa tõusnud Muravjova säilitas oma ameti ka pärast viimast Tallinna võimupööret, mida Ivanov koos Melehhovaga volikogus toetas.

Muravjova asetäitja Tšerepanov töötas enne Haaberstit Lasnamäe linnaosa valitsuse endise vanema Andrei Sorokoleti ja Tallinna endise abilinnapea Vladimir Masterovi alluvuses. “Tema kolm viimast tööandjat on kõik olnud ta erakonnakaaslased,” lausus Tsingisser.

Teiste erakondade järgi. VBEE esimehe Sergei Ivanovi sõnul ei erine Haabersti kuidagi mudelist, mida Tallinnas kasutavad ka teised erakonnad. “Ma ei näe siin probleemi,” ütles Ivanov. “Muravjovale tuleb au anda. Ametisse asudes ei võtnud ta üle kommet, et tuleb hakata aparaati puhastama. Teiste erakondade inimesed töötavad edasi.”

Noorpoliitik Īitin vahetas vaba aja keskuse juhi kohalt eelmise aasta suvel välja Anna Levandi. “Ma ei ole kindel, kas nii noor mees on valmis tulemuslikult otsustama miljonite jagamise üle,” lausus Tsingisser, lisades, et suur osa linnaosa eelarverahast läheb praegu kultuuri- ja spordiürituste korraldamiseks.

Īitin töötab Ivanovi sõnul praegu väga tõhusalt laste ja noortega. “Oleme huvitatud, et üha rohkem noori töötaks ja saaks kogemuse. Et ei oleks olukorda, kus venelased on igalt poolt tõrjutud,” ütles Ivanov.

Tsingisseri sõnul sai parteiliini pidi ameti ka Melehhova, kes määrati 5. keskkooli juhiks 2000. aasta novembris, päev enne umbusalduskatset ekslinnapea Jüri Mõisale. “Eelmine direktor koondati eesti keele halva oskuse tõttu. Hiljuti see inimene kustus ja suri. Kool oli olnud kogu tema elu,” lausus Tsingisser. Melehhova koolile on kaks aastat eraldatud suuri summasid, samal ajal pole lähedal asuv ja varem ehitatud vene kool saanud remondiks sentigi, lisas ta.