"Peterburis neljapäeval alanud Tallinna päevadele sõitis ligi sajaliikmeline delegatsioon ning Signe Kivi oli ainus, kellele Vene saatkond viisat ei andnud," ütles Päevaleht Online`ile Eesti Kunstiakadeemia pressiesindaja Solveig Jahkne.
Otsusest viisast keeldumise kohta sai Kivi teada Tallinna linnavalitsuse kaudu, kes oli taotlused esitanud ning saatkonna otsuse tagamaid varem Reformierakonda kuulunud rektorile ei põhjendatud.
Jahkne sõnul oli Signe Kivil plaanis kohtuda Peterburi tehnoloogia- ja disainiülikooli rektori ning dekaaniga, et arutada tudengite vahetamise programmiga seonduvaid küsimusi.
Peterburis toimuvad Tallinna päevad juba kaheksandat korda. Tallinna linnapea, Keskerakonna liidri Edgar Savisaare juhitavasse delegatsiooni kuulub haridus- ja kultuuritegelasi, tervishoiutöötajaid, ajakirjanikke, kõrgkoolide esindajaid ja äritegelasi.
Kõrgkoolide esindajad kõnelevad ja tutvustavad päevadel üliõpilasvahetuse ning ühise teadus- ja uurimistöö võimalusi. Meedikute delegatsioon tutvub Venemaa tervishoiureformiga.
Tallinna päevad Peterburis kestavad 8.-10. novembrini.