„Esialgsetel andmetel jäi venekeelne vaatajaskond meiega ning nende arvukus kasvab tasapisi,“ rääkis venekeelse AK peatoimetaja Jevgenia Garanža Päevaleht Online’ile.

„Oleme kaotanud nii-öelda passiivsed vaatajad, kes vaatasid ETV-d kella 18 õhtul kuni kella 22 õhtul olenemata sellest, mis seal parasjagu ekraanil oli,“ nentis ta.

Praeguste võrdlemisi positiivsete tulemuste juures tuleb Garanža sõnul arvestada ka sellega, et jaanuaris ei näidatud kaabellevivõrgus mõnda aega Pervõi Baltiiski Kanalit (PBK-d).

„Hetkel on reitingutest veel pisut liiga vara rääkida, sest nii lühikese aja kohta on raske midagi täpselt öelda,“ jätkas ta.

„See kui PBK-d mingi aeg kaabellevis ei olnud, mõjutas meie vaadatavust kindlasti positiivselt,“ nentis Garanža.

Garanža sõnul on saate algusaja muutmise kohta on tulnud üldiselt positiivset vastukaja.

„Esimestel päevadel pärast saate uuel ajal ja kanalil eetrisse minekut helistasid inimesed rõõmuga ning raporteerisid, et on ETV2 üles leidnud,“ lisas ta.

„Oli muidugi ka neid, kes avastasid, et nende kaabel- või satelliitlevi paketis puudus ETV2. Need inimesed muidugi nii rõõmsad ei olnud, kuid üldiselt on sisu osas vastukaja olnud ainult positiivne,“ rääkis Garanža.

Praegu on 97 protsendil venekeelsetest inimestest olemas võimalus vaadata ETV2.

„Teoreetiliselt on see võimalus ka ülejäänutel. Tuleb osta digiboks või liituda mõne kaabellevi firmaga,“ ütles Garanža.