1944. aastal Eesti pinnal toimunud lahingutes hukkunud kapten Aleksei Haritonovi USA-s elav tütretütar Svetlana Kamenskaja on Eesti tegevusega rahul, teatas portaal Regnum.ru Haritonovi säilmed leiti tänu sõjahaudade tuvastamisega tegelevale klubile Otsing.


"Ma tänan Otsingut, Eesti kaitseministeeriumit, Eesti elanikke ja kaitseväelasi ning Vene konsulaati Narvas tehtud ja teostatava töö eest, mille käigus otsitakse ja maetakse ümber sõjakangelasi," märkis Kamenskaja. Tema sõnul oli isa säilmete leidmine perekonna jaoks suur sensatsioon.
Haritonov maeti ühishauda, kui ta hukkus 22. märtsil 1944 miinirünnakus. Sõja järel siirdus Haritonovi õde Eestisse ja leidis ühishaua üles. Haritonovi säilmed leiti Vaivarast 2007. aastal.


Kamenskaja loodab ka, et Eesti kaitseministeerium tagastab Haritonovi ordeni ja ametlikud dokumendid, mida perekond peab isiklikuks varanduseks.
Aleksei Haritonov sündis 1911. aastal Rjazani kubermangus. 15-aastaselt siirdus ta Moskvasse, kus ta õppis näitlejaks ja töötas Ostrovski teatris.
1941. aastal läks Haritonov vabatahtlikult rindele. Teda autasustati vapruse eest ordeniga.