Tallinna linn võttis Vene saatkonna palve peale pakkuda Vene sõjaväepensionäridele sõidusoodustust mõtlemisaja.

Detsembri alguses pöördus Venemaa saatkonna esimene sekretär Nikolai Serebrennikov Tallinna linnavalitsuse poole palvekirjaga, et linn võimaldaks oma kuludest ühissõidukites sooduspiletiga sõita ka Venemaa sõjapensionäridel.

Tallinn on oma ühissõidukites soodustusi saavate isikute nimekirja koostamisel toetunud ühistranspordiseadusele, kuid samas seaduses on kirjas, et iga omavalitsus saab enda territooriumil kehtestada täiendavad sõidusoodustused. Just sellele punktile Serebrennikov toetubki ja palub Tallinnal laiendada soodustusi Vene sõjaväepensionäridele.

Saatkond ei kommenteeri

Praegu on Tallinna transpordiliinidel kõigile üle 65-aastastele inimestele sõit tasuta, kui neil on selleks ette näidata vanust tõendav dokument. Samamoodi saavad soodustust ka need alla 65-aastased sõjaväepensionärid, kel on ette näidata Eesti pensionitunnistus.

Vene saatkond see-eest soovib saada Tallinna maksumaksja raha eest Tallinna piires soodustuse ka neile sõjaväepensionäridele, kellel on taskus ainult Venemaa sõjaväepensionitunnistus.

Päringule üleeile vastanud abilinnapea Jaanus Mutli sõnul üritatakse Vene saatkonnale vastata võimalikult kiiresti. „Tegeleme praegu oma seisukoha kujundamisega, võttes arvesse kirjas viidatud õigusakte, samuti muid asjakohaseid regulatsioone,” vastas Mutli Vene saatkonnale.

Eesti Päevalehel ei õnnestunud eilse päeva jooksul Vene saatkonnast taotlusele kommentaari saada. Samuti ei vastatud saatkonnast päringule, kui suurt hulka alla 65-aastaseid Vene sõjaväepensionäre, kes võiksid soodustust kasutada, nad Tallinnas resideerivat arvavad.