Jutt on muidugi dollarimiljardäridest, kelle hulka Eestiga otsesemalt seotud ärimeestest ei ole veel kedagi jõudnud. Kuid poole miljardiga pääsesid 200 jõukama äritegelase sekka Sergei Glinka ja Maksim Liksutov, kes nime esitähest tingitult paigutati vastavalt 181. ja 189. kohale ja kelle peamiseks ettevõtteks on Forbesis märgitud Transgrupp.

Edetabeli esikohal on endiselt Novolipetski metallurgiatehase omanik Vladimir Lissin 24 miljardiga. Järgnevad Severstali boss Aleksei Mordašov 18,5 miljardi ja Oneximi omanik Mihhail Prohhorov 18 miljardiga.

Langes seitsmendaks

Alfa-grupi kaasomanik Mihhail Fridman langes mullusest esikolmikust seitsmendaks ehk 15,1 miljardi meheks. Esikümnesse mahtusid veel Vladimir Potanin (17,8 miljardit ja põhifirmaks nimetas Forbes Interrosi), Ališer Usmanov (17,7 ja Metalloinvest), Oleg Deripaska (16,8 ja Bazovõi Element), Vagit Alekperov (13,9 ja Lukoil), Roman Abramovitš (13,4 ja mitmesugused investeeringud) ning Viktor Vekselberg (13 ja Renova).

Rikkus ongi tublisti esikümne kaukaisse kontsentreerunud, sest neile kuulub 40 protsenti saja varakaima rikkusest. Esimese saja äritegelase varanduse koguväärtus on 432 miljardit. Seda on 135 miljardi võrra enam kui aasta eest ja 290 miljardit enam kui 2009. aastal. Kuid praegune tase on siiski madalam kui kriisieelne 2008. aasta näitaja, mil esisaja varanduseks hinnati 522 miljardit.

Suurimaks tõusjaks oli rahalises mõttes Usmanov. Kehvasti läks läinud aastal aga mullu kukutatud Moskva linnapea naisel Jelena Baturinal, kelle vara sulas 2,9 miljardilt 1,2 miljardile.