"Hetkel on neli kahtlustatavat, kellele kõigile on praegu esitatud kahtlustus mõrvas. Samas võib detailide osas kahtlustuse sisu lähiajal täpsustuda. Lisaks esitati ühele isikule kahtlustus relva ebaseaduslikus käitlemises ja ühele mehele alaealise kaasamises kuriteo toimepanemisele," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Lavly Lepp.

Karistusseadustik võimaldab süüdimõistmisel määrata mõrva eest kõigile kahtlusalustele eluaegse vangistuse, vaid päästikule vajutanud Dmitrile ei saa tema alaealisuse tõttu määrata rohkem kui kümneaastast vangistust.

Juhtivprokuröri sõnul on kõigi nelja kahtlustatava roll eeluurimisel välja selgitatud. "Kahtlustuse kohaselt viibisid sündmuskohal Dmitri ja Andrei, tulistas Dmitri. Aleksandri ja Nikolai roll seisnes kahtlustuse kohaselt Tiit Ottise vastu suunatud kuriteo tellimuse vahendamises," ütles Lepp.

Tema sõnul jätkub Riigi Kinnisvara ASi endise juhi Tiit Ottise vastu suunatud kuriteo toimepanemise motiivi tuvastamine.

Veronikat tulistati mullu 7. oktoobril kell 7.44, kui ta oli ületanud Narva maantee ning kõndinud paarkümmend meetrit mööda Kreutzwaldi tänavat Kesklinna vene gümnaasiumi poole. Kreutzwaldi tänav 4 hoovist tulistati neli lasku.

Kurjategijad valisid tulistamiseks hoovi, kus on mitu turvakaamerat. Oletatavad tulistajad jäid ka siseõue jälgivate turvakaamerate salvestistele.

Üks kuul tabas Veronikat oimukohta ning väljus kuklapiirkonnast. Tänavale langenud tüdrukut ruttasid abistama möödujad, kohale kutsutud kiirabi ning just tulistamishoovist väljunud, samas majas elav Tiit Ottis.

Veronika Dari suri teadvusele tulemata 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Politsei pidas Dmitri, Andrei ja Aleksandri kinni detsembri viimastel päevadel, Nikolai tabamiseni jõuti jaanuari alguses.

Politsei jõudis juba kriminaalmenetluse algusjärgus kindlale veendumusele, et tulistamisega sooviti tappa Tiit Ottist ja Veronika Dari oli juhuslik ohver.