Täna hommikul kell 8.10 puutus parvlaev St Ola sildumisel kokku veealuse objektiga, rääkis Päevaleht Online’ile Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Hiiuväina sõnul sõitis laev tagasi Rohukülla, kuna seestpoolt nähtavaid vigastusi ei ole ja ei tuvastatud midagi ohtlikku. „Kuid ta ei tohi jätkata enne, kui on tehtud täielik ülevaatus sündmuskohal.“

Rohuküla-Heltermaa liinil sõidab ka Ofelia, mis jõudis Hiiuväina sõnul kümne ajal Heltermaa sadamasse, kuid ei saa reisijaid ja sõidukeid maha lasta. Praegu seisab Ofelia teises kais ja ootab, et tuukrid vaataksid sildumiskoha üle, sest teises kais ei saa Ofelia lastida.

Reisijad peavad parvlaeval ootama ilmselt veel mitu tundi, kuid Hiiuväin märkis, et kiiresti lepiti kokku, et inimestele pakutakse teed, kohvi ja suppi. Liiklus on praegu seiskunud ja Hiiuväina sõnul jätkub lootuste järgi pärast kella kaht.

Kaikoht, kus parvlaev veealuse objektiga kokku puutus, tuli Hiiuväina sõnul just rekonstrueerimisest. „See võis olla mingi liikuv objekt. Millega seal tegu, selgub pärast tuukriülevaatust,“ lisas ta.

Kella ühe ajal rääkis Hiiuväin, et laevaliiklus taastus kell 12.30. „Kõik on juba õnneks korras, 12.30 läksid laevad juba sõitma. Selleks korraks sai see asi läbi,“ märkis Hiiuväin.

Tuukrid selgitasid välja, et vee all ei ole miskit ohtlikku ning laev puutus kokku sigarikujulise 40 sentimeetri paksuse kummivendriga, mis oli kai küljest lahti pääsenud ja valesse kohta sattunud. Vigastusi ta parvlaevale ei tekitanud.

Ofelia pealt pääsesid inimesed juba kell 11.45, mis tähendab, et nad pidid laeval sadamas ootama veidi vähem kui kaks tundi.