Viru vangla tellija, Riigi Kinnisvara ASi eelmine juht Tiit Ottis kõrvaldas 1. veebruaril kehva töö tõttu Vettuse firma TSM Projektijuhtimise OÜ vangla projektijuhi kohalt. Vaid kolm kuud hiljem oli Ottis aga ise ametist prii ning TSM juhib projekti praegugi, kirjutab Äripäev.

Kuus aastat tagasi käis Vettuse firmaga kohut Tallinna linn, kelle arvates sai TSM sadama-ala opereerimislepingu korruptiivselt. Tookord pidi linn Vettusele pea veerandsada miljonit krooni valuraha maksma.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) eelmine juhatuse esimees Tiit Ottis luges möödunud reedel hämmeldunult Äripäevast, et praegu vangimajas viibiva ärimees Einar Vettuse firma TSM juhib Viru vangla ehitamise projekti.

Ottis ütles, et TSM ei saanud oma tööga hakkama ning tema RKASi juhatuse esimehena võttis kätte ja lõpetas lepingu ära. Kui nüüd on TSM uuesti seda projekti juhtima saanud, siis kuidas, tundis Ottis huvi.

RKASi kommunikatsioonijuht ütles ettevõtte tippjuhtide sõnu vahendades, et Viru vangla ja arestimaja projektijuhtimisteenuse lepingut sisuliselt ei lõpetatud, kuna kumbki osapool ei tunnistanud teineteisele tehtud lepingu ülesütlemisavaldusi, samal ajal jätkas TSM Projektijuhtimise OÜ lepingu täitmist.