Täna kaks aastat tagasi astus ametisse Andrus Ansipi valitsus. Seitse ministrit Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide valitsuses asusid ministriametisse esimest korda, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ansip oli valitsuse ametisse astumise ajaks olnud peaminister mõned päevad vähem kui kaks aastat, juhtides Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu valitsust. Seega praeguseks on Ansip järjest olnud peaministri ametis neli aastat. Nii kaua pole ükski peaminister taasiseseisvunud Eestis ametis püsinud.

"See on juba unikaalne saavutus ja kui praegu keegi kirjutaks artiklit õpikusse või entsüklopeediasse, siis selle fakti saaks ära märkida kui kordumatu nähtuse meie poliitilises ajaloos," ütles politoloog Rein Toomla.
Kuigi võimuliidule ei ennustatud pikka iga on see hoolimata pingetest vastu pidanud.
"Koalitsioonisisesed vastuolud on tegelikult väga paljuski pärssinud neid tegevusvõimalusi ja strateegiaid," märkis Tallinna ülikooli politoloog Tõnis Saarts.
Toomla ja Saarts ennustavad koalitsioonile keerulisi aegu sügisel, nende hinnangul võib siis praegune võimuliit laguneda.