Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja kohusetäitja Kristel Petersoni sõnul valmistati täna hommikul Youtube'i riputatud pöördumine sellepärast, et president soovis varieerida kanaleid, mille kaudu oma mõtteid avaldada.

Petersoni sõnul tegi president videopöördumise praeguse üldise majandusseisu pärast.  "Teiselt poolt tingis pöördumise ka praegune riigieelarve lugemine," selgitas Kristel Peterson.

Kristel Petersoni sõnul ei jää tänane video presidendi ainsaks postituseks Youtube'is.

"Kindlasti plaanib president veel oma mõtete edastamiseks erinevaid kanaleid kasutada, sealhulgas ka Youtube'i," sõnas Peterson.

Presidendi sõnavõtu juhatab sisse Vaiko Eplik

Video alguses mängib taustaks Vaiko Epliku esimese plaadi lugu "Meteoor". Kristel Petersoni sõnul valis riigipea oma pöördumise tarvis ise laulu välja.

Kas Epliku laulu kasutamisel on sügavam tagamõte? "Seda ei tea, aga president peab Vaiko Epliku loomingust väga lugu," sõnas Peterson.

President räägib oma videoläkituses, et praegustes majandushädades peaks vastuse endale võtma erakonnad, mis 2003. aastast saati on võimul olnud.

Edasi räägib Ilves riigieelarvest: riigipea meenutab, et järgmiste aastate eelarvekulud tuleb kainelt üle vaadata ja riigi kulutusi veel kokku tõmmata.