Sotside Lasnamäe linnaosa kandidaadi Annela Ojaste sõnul leidis tõepoolest selline juhtum aset ning korraldaja oli selle lausa ära keelanud. "Riibe lasi need pastakad ringi käima. Korraldaja korjas need lõpuks ära," ütles Ojaste, kes ka ise debatil osales. Olenemata korraldaja sekkumisest olid õpilased juba õnge otsas - mõned, kes pastakat ei saanud, tulid hiljem seda eraldi Riibe käest küsima.

Ojaste seab Riibe käitumise eetilisuse küsimärgi alla. "Ta parteikaaslane Mailis Reps ju ise räägib, kuidas koolis peaks valimiste ajal normaalselt käituma," imestab Ojaste.

Jaanus Riibe sõnul oli asi hoopis teistmoodi. "Korraldaja ütles, et kui õpilased küsivad, siis võime jagada. Õpilased nägid, et mul oli pastakaid ja nad küsisid, et kas nad saaksid pastakaid," kommenteerib ta Delfile. "Ma ei näe, et ma oleks siin reegleid rikkunud - kõik oli korraldajaga kooskõlastatud."

"Toonitan, et need pastakad ei olnud Keskerakonna pastakad ja seal peal ei olnud kirjas Keskerakonna nime, mitte mingit loosungit ega üleskutset - vaid minu enda nimi."

Riibe märgib, et tegelikult käitusid kahtlaselt hoopis teiste erakondade esindajad. "Ojaste jagas seal oma visiitkaarte ja ma ei tea, kas see oli korraldajaga kooskõlastatud. Samuti jagati seal IRLi meeneid."

Ojaste enda sõnul jättis ta aga visiitkaartide jagamise mõtte teostamata juba siis, kui ta Riibe pastakatempu nägi. "Minul on visiitkaardid koguaeg kotis ja alguses vaatasin, et ohoo, jagatakse pastakaid - aga korraldaja keelu peale ei tulnud mulle mõttesegi, et ma hakkan oma visiitkaarte nüüd jagama. Minu käest ei tuldud küsima ka," kinnitas ta.