Öösel kell 01.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Kohtla-Järvel Järve linnaosas Viru Keemia Grupi tootmisterritooriumil, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Sündmuskohale saadeti korrapidamisbüroo operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidamisgrupp, 14 päästeautot (sh 8 põhiautot, 2 paakautot, 2 vahuaine autot, 2 redelautot), kaks kiirabiautot ning päästeameti erikeemiatalituse spetsialistid. 

VKG teatel toimus esialgsetel andmetel plahvatus tööstusprotsessis kasutuses olevas kristalliseerimise seadmes, kus käideldi väga väikesel hulgal tuleohtlikke kemikaale (tolueen ja butüülatsetaat)

Tulekahju ja toimunud plahvatuse tagajärjel varises sisse seitsmekorruselise ja 26 meetri kõrguse tootmishoone katus ja ülemine korrus. Hoone alumine osa sai mehhaanilisi ja veekahjustusi. Varinguohu tõttu teostati kustutustöid väljaspool hoonet ja hoiti ära tule levik hoone lähedal asuvatele mahutitele.

Hoones oli öises vahetuses tööl kolm inimest, kes päästjate sündmuskohale saabumise hetkeks olid majast väljas ning vigastada ei saanud.

Tulekahju lokaliseeriti kell 6.12, likvideerimistööd momendil veel kestavad. Sündmuskohal töötavad operatiivkorrapidaja, kaks päästemeeskonda ja autotõstuk. 

Täpsed plahvatuse põhjused on väljaselgitamisel, samuti ka kahju suurus. Nii seade kui ka VKG AS-i varaline objekt on kindlustatud. Põlemisest tingitud oht elanikonnale ja keskkonnale puudub.