Sündmuspaigal viibiv Raava ütles Kukule, et põleng sai eile päeval alguse Tänavjärve ümbrusest. Tegemist on populaarse piirkonnaga kalastajate ja muidu looduses viibivate inimeste seast, keda ilusa ilmaga piirkonda palju koguneb, teatas KUKU raadio Päevaleht Online'ile.

Pressiesindaja lisas, et põlengu asjaolud on uurimisel, kuid ilmselt oli tegemist inimliku hooletusega. Raava lisas, et kõige rohkem on tules kannatada saanud Veskijärve ümbrus, kuhu tuli tugeva kirdetuulega levis. Lahtiseid tulekoldeid on Veskijärve põhjapoolsel alal. Kustutustöid raskendab keeruline maastik.

Raava tunnistas, et põlengu avastas piirkonnas liikunud metsamees, mitte eelmisel aastal üles pandud seirekaamerad. 5 kaamera paigaldamine läks RMK-le maksma 8 miljonit krooni.

Raava lisas, et ilmselt tundis kogenud metsnik vingu ja läks asja uurima, kaamerate töö on üles ehitatud suitsu registreerimisele. Pressiesindaja märkis, et selle üle, kui kasulikud on üles pandud seirekaamerad, peab otsustama RMK, kelle valdusesse need kuuluvad ja kes kaameratest ka esimesena häireteate saab. Eile tuli häireteade kaameratest veidi pärast inimese tehtud kõnet numbrile 112.

Öösel tegeleti Vihterpalus voolikuliinide paika vedamisega, et päeval kui tuul tõuseb oleks võimalik kiiresti kustutamiseks vett saada. Endiselt on oodatud ka vabatahtlikud, kes peavad ennast kustutustöödele eelregistreerima numbri 1524.

Põlenguala suuruseks hinnatakse 850 hektarit.