Valla keskkonnaameti juhataja Eleri Kautlenbach rääkis, et kõige sagedamini on ilveseid liikumas nähtud Viimsi poolsaare südamesse jääva Lubja küla ümbruses. Samuti on neid märgatud ka Leppneeme, Randvere ja Rohuneeme kandis. Üllatav on seejuures asjaolu, et kui muidu on ilvesed tuntud kui äärmiselt peitva eluviisiga loomad, kes naljalt inimsilma alla ei satu, siis Viimsis pole nad inimesi eriti kartnud. Korra on neid isegi ühes koduaias toimetamas nähtud.

Levinud väärarusaama tõttu, et ilvesed võivad inimestele kallale tikkuda, tekitas uudis ringi luusivast ilveseperest algul kohalikes muret laste pärast. Kuid kui hakkas levima teadmine, et ilvesed tegelikult inimesele mingit ohtu ei kujuta, on neisse pigem imetlusega suhtuma hakatud.

Kautlenbach viitas, et toidulaua poolest peaks Viimsi kant ilvestele meeldima: metsas jagub neile piisavalt nii kitsesid kui ka kopraid. „Iseenesest on see ju tore, et ilves meil elab, kuid iseküsimus on, kas see elukoht on neile ikka kõige sobilikum,” lisas Kautlenbach. On ju tegemist ikkagi tihedalt asustatud piirkonnaga, kus teedel voogab metsloomadele ohtlikult tihe liiklus.