„Vallavalitsus jättis lõpliku otsuse tegemise lastevanematele ja meie valisime need pinnad välja,” rääkis Popell. Kuigi lastevanematele uued asukohad sobiksid, pole veel selge, kas need suudetakse märtsiks muuta ka kõikidele normidele vastavaks.

Vohab hallitus

Popelli kirjelduse järgi on lasteaia praegune hoone sellises sanitaarses ja tehnilises seisukorras, mis seal lasteaeda pidada enam ei luba. Lisaks levib hoones hallitus, mis paneb inimesed köhima ja võib välja arendada ka astma.

Uued üüripinnad, kuhu lasteaed napi kuu pärast kolida soovib, jäävad Popelli sõnul kindlasti ajutiseks lahenduseks. „Hiljemalt 2011. aasta õppeaasta alguseks on lasteaial olemas juba oma hoone, kuhu siis kolitakse jäädavalt,” rääkis ta ja lisas, et osa pakkumiste järgi peaks uus lasteaiahoone valmis saama isegi juba selle aasta sügiseks. Põhjus, miks lasteaed on sunnitud kolme kohta laiali kolima, peitub Popelli sõnutsi selles, et vallas pole lihtsalt piisavalt suurt vaba pinda kõigi rühmade jaoks. „Lähtusime sellest, et koolieelikutel pole liivakasti ja kiike enam nii palju vaja ja et päris mudilased saaks hoida ühes pundis,” selgitas ta.

Esmari hoonesse võib ka tagasi kolida

•• Viimsi vallajuhtide sõnul pole välistatud, et pärast remonti kolib Piilupesa lasteaed ka praegustesse ruumidesse tagasi.

•• „Tallinna tehnika­ülikooli teadlaste tehtud uuring näitas, et praegune Piilupesa hoone on liialt niiske, küt­te­süsteem ei tööta korralikult ning ruumides on mitmes kohas hallitus, mis võib laste tervisele halvasti mõjuda,” lausus Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

•• „Pärast ehitusekspertiisi valmimist saab selgeks, milliseid töid täpselt on vaja ruumides teha,” lausus Viimsi abivallavanem Urve Palo. „Seejärel arvutab Esmar, kui palju kõik tööd maksma lähevad, ning pakub vallale välja uue rendihinna.”