„Asja hakatakse arutama 22. veebruaril järgmisel aastal. Täna toimuski ainult esitatud taotluste läbivaatamine ja istungiaegade kokkuleppimine. Taotlusi oli palju,“ kommenteeris eelistungit Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu Päevaleht Online’le.
Kohus rahuldas tänasel eelistungil täiendavate tunnistajate kutsumise taotlused, samuti taotlused erinevate dokumentaalsete tõendite lisamiseks toimikumaterjalide hulka.
„Suur osa ajast kulus kaitsjate taotluse lahendamisele, mis puudutas jälitustoiminguteks loa saamise taotluste ja väljastatud lubade lisamist toimikumaterjalide hulka.“
Sellele taotlusele vaidles Kirsipuu sõnul prokurör vastu, kuid möönis, et ei ole vastu jälitustoimingute üle kohtuliku kontrolli teostamisele.
Kohus kaitsjate taotlust ei rahuldanud. 

Pärnu linnapead Mart Viisitamme ja abilinnapead Simmo Saart süüdistatakse ametitegevusega seotud saladuse hoidmise kohutuste rikkumises ning usalduse kuritarvitamises.

Lääne Ringkonnaprokuratuuri poolt kohtusse saadetud kriminaalasja raames esitati Viisitammele lisaks veel ka süüdistus altkäemaksu võtmises.

Süüdistuse kohaselt tegutsesid Mart Viisitamm ja Simmo Saar ametiisikutena oma kohustusi täites eraõigusliku juriidilise isiku huvides, jättes kõrvale avalikus halduses kehtestatud põhimõtted, mis kohustavad ametiülesandeid täites kasutama avalikku võimu vaid avalikes huvides.

Süüdistuse kohaselt avaldasid Viisitamm ja Saar ühe hankes osalenud ettevõtte pakkumuse kolmandale isikule, kellel ei ole õigust selles sisalduvat informatsiooni teada saada. Pakkumus sisaldas muuhulgas äritegevust puudutavat teavet, mis on konfidentsiaalne ning mida on ametiisikul kohustus hoida saladuses.
Lisaks süüdistatakse Viisitamme veel ühes analoogses kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

Altkäemaksu võtmine leidis vastavalt süüdistusele aset 2005. aastal, mil Viisitamm sai 29 500 krooni selle eest, et kasutades oma ametiseisundit, lõi linnapea kahele ettevõttele hankemenetluses põhjendamatuid soodustingimusi, rikkudes sellega riigihangete teostamise nõudeid.