Eestikeelse Vikipeedia administraatori Ave Maria Mõistliku sõnul on viimase 30 päeva jooksul Vikipeedias toiminguid teinud 356 kasutajat. Neid, kes seal igapäevaselt tegutsevad, on oluliselt vähem - umbes paar-kolmkümmend.

"Otse loomulikult oleks Vikipeedia kogukonnal hea meel, kui meiega ühineks aina enam tublisid ja toimekaid inimesi. Toimetajate puudus on ka mujal, mitte ainult eestikeelses Vikipeedias," rääkis Mõistlik.

Tema kinnitusel võib Vikipeedia arengule kaasa aidata iga soovija. "Kuigi me innustame kasutajaid sisse logima, ei ole kasutajanime olemasolu oluline. Kui on silma hakanud midagi, mille juures saaks käe külge panna, siis tuleb lihtsalt artikli kohal vajutada nuppu "redigeeri" ja need parandused sisse viia. Kui midagi läheb veidi valesti, küll siis kogenumad toimetajad sellele tähelepanu juhivad," rääkis Mõistlik.

Kui artiklis on kirjas midagi, mis on küsitava väärtusega, siis enamasti on artikli alguses selle kohta märge, et kas artikkel vajab sisulist toimetamist, keeletoimetamist või on tegemist copy-paste artikliga vms. "Fakte ja väiteid peab kirjutaja kinnitama viidetega allikale. Ja eks kirjutajad ise vastastikku kontrollivad üksteise tehtut," seletas Mõistlik.

Vikipeedia eesmärk on tema sõnul see, et kogu maailma informatsioon oleks kõigile tasuta kättesaadav. "Eestikeelse Vikipeedia kogukond tegutseb selle nimel, et informatsioon oleks tasuta kättesaadav ka eesti keeles," lisas Mõistlik.

Küsimusele, kas Vikipeedia võib kunagi muutuda tasuliseks, vastas ta, et vähemalt eelmisel aastal ülemaailmsel vikipedistide kokkusaamisel seda võimalust ette ei nähtud. "Samas ei saa ju mitte millegi kohta siin ilmas midagi öelda sajaprotsendilise kindlusega. "Never say never", nagu öeldakse."

Eestikeelne Vikipeedia alustas 2002. aasta augustis ja käesolevaks hetkeks on tehtud 65 462 artiklit.  Esimene, ingliskeelne Vikipeedia alustas 2001. aasta jaanuaris ja praeguseks on seal ligi kolm miljonit artiklit.

Tulemas on vikipedistide kokkutulek

6.–7. augustil peab eestikeelse Vikipeedia kogukond Saaremaal Viki külas Mihkli talumuuseumis seminari.
Vikipedistid esitavad oma nägemuse, milliseks võiks areneda eestikeelne Vikipeedia ning arutletakse ka selle üle, miks inimesed panustavad vabatahtlikult aega Vikipeedia arendusse.