Eestisse ja tagasi kulgevaid kruiise müüdi Soomes koguni 48 protsenti rohkem kui mullu juulis. Kõiki soomlaste välisreise kokku oli tänavu juulis seevastu ainult 3 protsendi võrra rohkem kui mullu samal ajal, kirjutas Soome rahvusringhäälingu YLE uudistetoimetus statistikaameti uuringu põhjal.

Kokku võtsid soomlased oma vabast ajast juulis ette 610 000 ööbimisega reisi välismaale. Neist Eestisse suundus iga neljas (veidi üle 150 000) ja Rootsi iga kaheksas (veidi üle 75 000).

Seevastu Soome-siseste reiside hulk juulis vähenes mullu sama ajaga võrreldes 3 protsendi võrra, kuid absoluutarvudes harrastati siseturismi 3,8 miljoni reisi jagu. Tõsi, 3 miljonit huvisõitu suundus oma suvilasse, sugulaste või tuttavate juurde või muusse kohta, kus ööbimise eest midagi maksta ei tule. Tasulisi ööbimisi oli 7 protsendi võrra vähem.

Ka Tallink teatas, et teenindas juulis kõikidel liinidel kokku 1 054 087 reisijat, millega ettevõte ületas esmakordselt miljoni reisija piiri ühes kalendrikuus. Võrreldes mulluse juulikuuga oli Tallinki laevadega reisijaid juulis 16 protsendi võrra rohkem.

Uuringu andmed sai Soome statistikaamet 1488 inimese küsitluse põhjal.