Korda valvavad linnas jalgratta-, mopeedi-, ATV- ning jalgsipatrull ja tavapärane autoekipaaž. Politseijaoskonna juhi sõnul toimib folgi ajal koostöö edukalt nii linnavalitsuse kui ka festivali turvateenistusega.

Pähkel ennustas, et tavalisest suuremat rahvamassi või segadust ei ole oodata, sest Viljandi pärimusmuusika festivali külastajaskond on aastatega välja kujunenud. „Viimastel kontsertidel pole suuri probleeme olnud, olukord on läinud aastatega järsult paremaks,” kommenteeris Pähkel.

Samuti ei tohiks festivalikülastajad avaliku korra eeskirjade vastu rikkudes telke otse südalinna püsti panna. „Pigem magada telklahoovis, sest suvalisse kohta asju jättes võib süüteo ohvriks langeda,” hoiatas Pähkel.

Joojaid manitsetakse

Märkusi tehakse Viljandi politseijaoskonna juhi sõnul enim tänavatel ja parkides joojatele, kes unustavad avalikus kohas alkoholi tarbimise keelu. Politsei sõnul tasub tasub tänavusi uppumissurmasid arvestades alkoholiga piiri pidada eelkõige Viljandi rannas.

Suurimat muret valmistavad Articard Security vetelpäästja Maksim Skramkovi kinnitusel ka rannavalvele folgil purjutavad noortekambad, kes taarat maha jätavad ja öösel hulljulgeid vettehüppeid sooritavad.

Skramkov lisas, et kui topsidest joomisele vaadatakse veel läbi sõrmede, siis klaaspudelist joomine on rannas rangelt keelatud.   

Veetemperatuur on Viljandi järves festivali alguspäeval vaid kaks kraadi madalam kui õhutemperatuur, kuid randa on end jahutama kogunenud siiski ligikaudu 250 inimest.

Vetelpäästja Maksim Skramkovi kinnitusel folgi ajal eriolukorda ei ole. „Kella üheksast päeval südaööni on tööl kaks vetelpäästjat ning öösel üks vetelpäästja pluss öövalvur,” ütles noormees. Lisaks liigub rannas politseipatrull.