Publikurohkeimaks päevaks kujunes oodatult laupäev, mil kontserte, õpitubasid ning teisi festivali tegevusi külastas ligi 12 000 inimest, teatasid korraldajad.

XVI Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogrammis oli 74 kontserti, kokku sai kuulata 28 Eesti ja 15 välismaist muusikakollektiivi.

Piletimüügi järgi osutusid menukaimateks kontsertideks Eesti esinejatest Untsakad, Vägilased, Svjata Vatra, Zetod, Oort ja Gjangsta, välismaa kollektiividest meelitasid enam publikut Flook Inglismaalt, Tbilisi ja Merani Gruusiast, Paco Serrano Hispaaniast ja Fernando Stern ning Alejandro Soto Tšiilist.

Lisaks kohale tulnud külastajatele sai tänavust Viljandi pärimusmuusika festivali jälgida ka interneti otseülekande ning Elioni DigiTV vahendusel. Internetist jälgis festivali kokku 10 500 inimest, Elioni DigiTV vahendusel sai sellest osa 14 550 peret, mis on neljandik Elioni DigiTV klientidest, kellel oli võimalus erikanalit vaadata.

Lisaks põhiprogrammile toimus festivalil ka palju muud huvitavat. Näiteks viidi läbi pärimusmuusika kogumisaktsioon, mille käigus võeti vastu kasutuskõlbulikke pärimusmuusikainstrumente ja muusikaga seotud fotosid ning intervjueeriti festivalile tulnud muusikuid-moosekante.

Kokku annetati või deponeeriti festivali ajal Eesti Pärimusmuusika Keskuse juurde loodavale pärimusmuusika teabekogule 10 pilli, mida hakatakse kasutama pilliõppevõimaluste pakkumiseks vabahariduskoolis August Pulsti Õpistu.

Lisaks tehti kohapeal 19 fotosessiooni ning intervjuud festivali ajal üles astunud tänavamuusikute ning pillilaadal kauplejatega, kogutud teave jääb rikastama teabekogu andmebaasi.

Ühtlasi lõppes festivali viimase päevaga ka suur heategevuskampaania „Aita Aita!”, mille käigus koguti annetusi Pärimusmuusika Aida ehituseks ning sisustamiseks.

Kaks aastat kestnud heategevusaktsiooni käigus koguti Pärimusmuusika Aida ehituseks üle 1,2 miljoni krooni, sellest 45 000 krooni tänavuse festivali lõpetanud tänukontserdi „Ando ja sõbrad” ajal.

Eile lõppenud Viljandi pärimusmuusika festivali korraldab Eesti Pärimusmuusika Keskus koos enam kui 200 vabatahtlikuga. Festivali alal ning kogu Viljandis tagasid heakorda 80 politseinikku ja 45 turvatöötajat.

Korraldajad taunivad festivali ajal linnas toimunud seaduserikkumisi ning teevad koostöös Viljandi linnavõimude ja politseiga omalt poolt kõik, et tagada festivalil korda ka järgmisel aastal.

Viljandi pärimusmuusika festivalile on oodatud eelkõige inimesed, kelle kohaletuleku põhjuseks on ennekõike ikka pärimusmuusika.

Tõsiasi, et enamik sel nädalavahetusel Viljandis aset leidnud korrarikkumisi toimus kontserdipaikadest väljaspool, kinnitab korraldajate sõnuö pärimusmuusika festivali külastajate kõrget taset.