Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak pidas taotlust igati põhjendatuks: "Seda oleks pidanud juba mõni aasta tagasi tegema, aga varem puudus vist julgus," lausus ta ajalehele Sakala.

Abilinnapea Rein Triisa sõnul osutas linna tellitud keskkonnamõjude hindamine, et maastikukaitseala piiride muutmine on põhjendatud, sest lossimägede muinsuskaitsealused objektid vajavad senisest tõhusamat kaitsmist ja paremat eksponeerimist., see kirjutati sisse ka praegu koostatavasse linna üldplaneeringusse. 

Praegu on lossimäed nii maastiku- kui muinsuskaitse objekt, looduskaitse all olemine tähendab aga ühtlasi, et sellelt alalt puude mahavõtmine on keeruline ja pikka kooskõlastamist nõudev protsess.

"Ka võsaraieks ja üksiku pehkinud puu langetamiseks tuleb keskkonnaametile kirjalik taotlus esitada ning kõigepealt paika üheskoos vaatamas käia. Alles seejärel otsustatakse, kas raieluba anda või mitte," selgitas Triisa, "Kui aga õigel ajal ei saa vanu pehkinud puid eemaldada, muutuvad lossimäed inimestele ja teiste hulgas turistidele ohtlikuks."