KLASSIKALINE BALL. “Eestis pole tegelikult ühtegi päris balli, s.t sellist balli, kus kõiki reegleid järgitakse,” märkis korp! Vironia liige ja balli peakorraldaja Raul Ennus.

“Meie ball on aga klassikaline ball,” lubas Ennus.

Vironia kevadballi juhivad peoperemees ja -perenaine, tantsuks mängib politseiorkestri vähendatud koosseis, mis kannab nime Tuxedo.

“Nad on Eestis üks parimaid bände,” kinnitas Ennus, Väiksem orkestrantide arv ei tähenda tema sõnul kindlasti kehvemat kvaliteeti.

Samuti ei puudu kevadballil eeskava, kus üks esinejaist, Tartu pianist Sven Kullerkupp, teine aga verbaalse improvisatsiooniga esinev noor kirjanik, kelle nime jätab Ennus saladuseks. “Ta on üllatusesineja,” selgitas Ennus.

Traditsioonilise balli kavast ei puudu ka sõnavõtud. “Kõne noorusele” esitab seekord humanitaarinstituudi rektor Jaan Tamm, üliõpilaskondade liidu eest kõneleb juhatuse aseesimees Madis Masing.

Kadri Siilanarusk, kes oli eelmise aasta kevadballil peoperemehe kaaslane, soovitas kõigil tudengitel kindlasti ballile minna, sest ball pole tavaline tantsuüritus.

“Sa valmistad end ette, valid kleidi, käid juuksuris...,” meenutas ta oma kogemusi. Peoperemehe kaaslasena oli Siilanaruski ülesandeks uksel külalisi tervitada ning peremehega avavalss teha. Selle tarbeks olid kolm Tallinna tudengiorganisatsiooni eelnevalt spetsiaalsed tantsukursusedki korraldanud.

“Üks balli eeliseid ongi see, et rohkem ettevalmistamist tekitab rohkem meeleolu,” lisas Siilanarusk, kes ise kuulub üliõpilasseltsi Põhjala.

RIIDELAENUTUS AITAB.Tudengiballil on tema hinnangul just seepärast tore, et inimesed peavad end pidulik-häbelikult ülal ning see tekitab toreda õhkkonna. Ajapuudusel ta ise sel aastal ballile ei saa minna, kuid teistele soovitab seda kindlasti.

“Loodetavasti muutub Vironia kevadball traditsiooniks ega hääbu,” ütles Siilanarusk.

Tudeng, kes õhtusele ballile minna tahab, kuid riidekapist midagi selga panna ei leia, saab paarist pealinna riideärist endale sobiva rõiva rentida.

Vaeslapse ossa jäävad siinkohal tütarlapsed, sest kui noormehed saavad endale igast pruutpaaride salongist tumeda ülikonna valida, siis tütarlastele pakuvad õhtukleite vaid noorpaaride salong Kibe ja Tigasmo moeäri.

Teatrite kostüümilaenutuse rõivad sobivad pigem stiilipidudele kui ballile. Peakorraldaja Raul Ennus soovitas noormeestel meeles pidada, et kuna balli riietus on tume ülikond, ei sobi seal kanda ei frakki ega smokingit. Ennus märkis, et üldiselt oskavad Eesti tudengid ballil käituda küll.