Esikoha vääriliseks tunnistati Eesti kunstiakadeemia skulptuuritudengi Eldar Jakubovi töö „Avame linna”. MTÜ Linnalabor juhatuse liige Regina Viljasaar märkis, et töö kompositsioon on inspireeritud vanade pükste taskust. „Illustratsioonid kajastavad kaasaegse linna tuju läbi grungeliku ja urbanistliku grafiitostilistika,” märkis ta.

Nooled suunavad

Seinapildid, mis tõenäoliselt juba märtsikuus tunneli seintele kinnitatakse, kujutavad seinapikkust tõmblukku, mille avamisel paljastuvad lähedalasuvad hooned. Graafika sisaldab ka eri värvides nooli, mis aitavad õige sihtpunkti suunas liikuda.

Konkursi tingimustes oli kirjas, et uut kujundust võis pakkuda nii tervele tunnelile kui ka osale sellest. Kuigi võidutöö oli tehtud osale tunnelist, näitavad lähima kuu jooksul peetavad läbirääkimised, kas seda saab laiendada kogu tunnelile.

Viljasaare sõnul laekus konkursile kokku 25 tööd, neist kvalifitseerus 23. „Töid esitasid ka tegevkunstnikud, kuid suuremas osas olid esitajateks siiski tudengid. Seda nii TTÜ-st, kunstiakadeemiast kui ka Mainori kõrgkoolist,” rääkis ta.

Võidutöö suureks plussiks pidas Viljasaar lahenduse selgust ja terviklikkust. Oluliseks peeti ka seda, et kavand aitab linnas orienteeruda. „Hinnati ka seda, et töös kasutatakse maapealse ruumi elemente ootamatus kunstilises võtmes,” rääkis ta.

Juhatuse liikme hinnangul oli konkursi tase väga kõrge. Otsustamine oli raske ning kolm viimast väljavalitut, peale võidutöö ka „Area 4:20” ja „Sotsiaalreklaam”, olid ühtlaselt tugevad.

Tunneli võidutööde preemiafond on kokku ligi 1300 eurot ja jaotatakse lõpliku tunnelijaotuse järgi. Tööd lähevad PVC-plaatidel üles märtsis.