Projekteerimisbüroo Maa ja Vesi projektijuht Kalev Raadla, kes koostas Jõhvi kirdeosa liigvee probleemi lahendamise tegevuskava, ütles, et ainuüksi vangla territooriumi kuivendamine ei anna lahendust ning veetaset tuleb alandada kogu piirkonnas, juhtides selle läbi kuivendussüsteemide Pühajõkke, kirjutab Põhjarannik.

Tema hinnangul läheb drenaažisüsteemi rajamine maksma 37,3 miljonit krooni. Ent tööde teostamist võib venitama hakata asjaolu, et need puudutavad ka veekogusid, mistõttu tuleb eelnevalt kindlasti korraldada keskkonnamõjude hindamine. "See võtab aega minimaalselt pool aastat," lausus Raadla.

Vanglaehituse tellija, Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) juhatuse esimees Jaak Saarniit ütles, et poole aasta pikkune viivitus ei ole vangla ehituse seisukohalt mõeldav, kuna juba praegu ollakse tähtaegade täitmisega hädas ning ehitust takistav veeprobleem on RKASi ja peatöövõtja, ehitusfirma Merko suhted pingeliseks ajanud. "Täna oleme üsna ummikus ning suhtleme Merkoga tippadvokaatide vahendusel," sõnas Saarniit.


Nii Jõhvi vald kui RKAS loodavad, et raha Jõhvi linna kirdeosa veeprobleemi lahendamiseks on võimalik saada keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK).