Eile tunnustati Purtse linnuses Ida- ja Lääne-Virumaa piiril ETV reporterit Ago Gaškovi ja operaator Jaak Eelmetsa, tänu kellele jõuab eetrisse suurem osa Virumaa võlust ja valust.

Soov telemeeste tänamiseks tuli rahva hulgast pärast ärevaid aprillipäevi. Siis kirjutas seitse Virumaa kultuuritegelast avaliku kirja, mis ilmus kohalikes ajalehtedes. Allkirja andnute hulgas olid näiteks Narva sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura, Rakvere teatri juht Üllar Saaremäe, Sillamäe muusikakooli juht Galina Kuznetsova, Avinurme kultuuriedendaja Ülle Tooming. Nad kutsusid üles meeles pidama neid inimesi, kes on tegelenud sisulise integratsiooniga aastakümneid. Konkreetselt peeti silmas Gaškovi ja Eelmetsa. Kultuurirahvas kutsus erasektorit üles Virumaa reportereid meeles pidama.

Eile anti Gaškovile ja Eelmetsale Purtses üle E-Betoonelemendi ning teiste Virumaa ettevõtjate tunnustus. Kohal oli mitmest rahvusest õnnitlejaid üle Virumaa, eraldi avaldas soovi ajakirjanikele kiidulaulu laulda Mäetaguse meesansambel.

Kiitmine algas telemeeste traditsioonilise hilinemisega, põhjuseks kiire eetriloo üles-võtmine Tapa polügoonil. Kiitmine lõppes aga improviseeritud pressikonventsiga, kus tavaliselt ise küsimusi esitavad mehed pidid vastama igasugustele veidratele pärimistele. Näiteks tuli selgitada trilobiitite suguelu mõju Virumaa energeetikale.

Koosolnud tõdesid, et samalaadseid, Virumaa ühendajate meelespidamisi võiks olla tulevikuski, praegu ajavad nii Ida- kui ka Lääne-Viru maakond pigem oma asja, unustades ühisosa.