“Paraku on rafineeritud toit, saastunud keskkond, meie tänapäeva elutempot iseloomustav stress ja muud tegurid põhjuseks, miks organismi loomulik vitamiinide ja mineraalide tagavara hävineb,” ütleb Marja Entrich Biokosmetic OÜ nahahooldustoodete ja vitamiinide maaletooja Ariel Klas.

“Toidust ei saa me kahjuks kõiki vajalikke vitamiine vajalikul hulgal kätte. Seepärast tulebki neid tablettidena juurde võtta.”

Täiesti vale on arusaam, et organism saab hakkama vitamiinideta. Igal vitamiinil on täita oma kindlad ülesanded. “Vitamiinid tablettides toimivad nagu süüteküünlad, see tähendab, nad annavad energiat toidule, mida inimene tarbib,” selgitab Ariel Klas. “Nad reguleerivad ainevahetust, seedimist ja kõiki muid funktsioone.” Kui tekib mingi vitamiini pikemaajaline puudujääk, avaldub see tervisehäiretes just selle vitamiini vastutada olevas valdkonnas.

Parim abi loodustoodetest. Vitamiinidel on veel teinegi tähtis ülesanne - nad on antioksüdandid - organismi puhastajad kahjulikest ainetest. Antioksüdandid takistavad ka vabade radikaalide tekkimist, mis hävitavad rakke.

Peale vitamiinide on organismis vajalikud ka mineraalid. Ilma mineraalideta ei saa vitamiinid organismi imbuda.

Apteekides on saadaval väga lai valik erinavaid vitamiinipreparaate ja valiku langetamisega võib tekkida raskusi.

Kõige paremat efekti annavad looduspuhtad tooted, mille kvaliteet on usaldusväärselt kontrollitud. Eestis saadaolevatest võib kindel olla Rootsi päritolu Marja Entrichi loodustoodete sarjale. Need preparaadid on valmistatud spetsiaalselt biodünaamilistel põldudel (ilma kemikaalideta) kasvatatud taimedest, puuviljast ja juurviljast ja ei sisalda ka keemilisi lisaaineid.

Enne vitamiinikuuri alustamist tasuks end tähtsamate vitamiinide ja mineraalide põhiomadustega kurssi viia, et mõnda asja mitte üleliia manustada.

Ariel Klas on koostöös Rootsi bioloogidega kaheksa aastat koolitanud Eestis asjatundjaid vitamiinide alal ja propageerinud loodustooteid kui sobilikumaid inimorganismile.Sellele teadmiste- ja kogemustepagasile toetudes püüab ta kõigile, kes soovivad, nõu anda, milliseid vitamiine oleks õige kasutada.