Lisaks linnavalitsuse reservfondist eraldatavale 50 000 kroonile eraldab täiendavalt teist sama palju ilutulestikku korraldav Kesklinna valitsus oma reservfondist, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. 

„Kesklinna valitsus soovib aastavahetuse pidulikuks tähistamiseks ilutulestiku korraldada. Seekord on plaanis ilutulestik taevasse lennutada Admiraliteedi basseini äärest, sest seoses Vabaduse väljaku ja vabadussamba ehitustöödega ei ole võimalik korraldada ilutulestikku traditsiooniliselt paigalt Harjumäelt,“ ütles Kesklinna vanem Marek Jürgenson.

Jürgensoni sõnul on Admiraliteedi basseini äärne ala ilutulestiku korraldamiseks logistiliselt ja turvalisuse seisukohalt sobilik.

Ühtlasi pöördub Kesklinna valitsus ka ettevõtjate poole leidmaks toetajaid ilutulestiku maksumuse ja vaatemängulisuse suurendamiseks.

Möödunud aastal eraldas Tallinna linnavalitsus ilutulestikuks samuti 50 000 ja Tallinna kesklinna valitsus 30 000 krooni, korraldaja koos sponsoritega lisasid 90 000 krooni eest ilutuld.

Kokku 170 tuhat krooni maksev saluut kestis 8 minutit ja sisaldas 2641 lasku.