Oma panuse monumendirajamisele on teinud üle 4000 inimese nii Eestist kui ka välismaalt, teatas sihtasutus.

Enim annetusi on tehtud kaitseliidu malevates asuvatesse korjanduskastidesse, kuhu on oma panuse andnud ligi 3000 inimest, 700 inimest on teinud annetuse monumendi toetuskontsertidel Tallinnas ja Tartus ja üle 300 inimese on teinud annetusi ülekandega pangakontodele.

Lisaks üksikisikutele on monumendi rajamist toetanud ka mitmed ettevõtted, kolmanda sektori organisatsioonid ja kohalikud omavalitsused.

Vabaduse Monumendi sihtasutuse juhi Aivar Reiviku sõnul on toetus monumendile pidevalt kasvanud. „Detsembri alguses selgusid uuringutulemused, mille kohaselt enam kui 70% eestimaalastest toetab monumendi rajamist heakskiidetud kavandi alusel ning seda näitab ka annetuste hulga kasv. Suur tänu kõigile, kes on pidanud vajalikuks monumendi püstitamise protsessis osaleda,” lisas Reivik.

9. jaanuaril kell 17 toimub Jõhvi kontserdimajas taas Vabadussõja võidusamba toetuskontsert, kus kavaga „Promenaadikontsert” astub üles kaitseväe orkester major Peeter Saani juhtimisel.

Annetusi monumendi rajamiseks saab teha Vabaduse Monumendi Sihtasutuse arveldusarvetele 2200221037774285 Hansapangas ja 10220074488017 SEB Ühispangas. Annetuse saajaks tuleb märkida SA Vabaduse monument ja selgituseks "annetus Vabadussõja võidumonumendi püstitamiseks."

Kogutud annetused kantakse üle kaitseministeeriumile Vabadussõja võidusamba rajamise sihtkontole.

Sihtasutus Vabaduse Monument asutasid 2006. aastal Eesti memento liit, Eesti vabadusvõitlejate liit, Soome sõjaveteranide Eesti ühendus ja Eesti endiste poliitvangide liit. Sihtasutuse eesmärgiks on Eesti vabariigi seadusandlikele aktidele vastava Vabaduse monumendi rajamine.