Kaitseministeeriumi avalike suhete nõunik Meeli Hunt ei osanud tulede kustumist selgitada ning soovitas küsida samba ehitajalt.

Tšehhi firma Sans Souc kaasomanik ja tegevjuht Martin Chab rääkis Eesti Päevaleht Online’ile, et firma elektrikud tulevad Eestisse järgmisel nädalal. Kuivõrd möödunud nädalavahetusel tegeleti samba valgustuse testimisega, siis arvas Chab, et sarnaselt möödunud nädalavahetusel kustunud samba tuledega on ka tänaöine ristiosa tulede kustumine just testimisega seotud.

Chab märkis, et Eestisse tullakse uuel nädalal kontrollima valgustust ning samuti uurima, mis on lahti klaasplaatide vahedega, ja neid parandama. Chab pakkus ühe võimalusena, et mõned liistud tulid lahti ja läksid kaduma, kuna neid on kurjad näpud torkinud.

Samas kinnitas ta, et midagi kindlat ei saa enne öelda, kui uurimisega on lõpule jõutud.

Samba ristiosa tuled ei põlenud ka juuli alguses, mil elektrike sõnul pääses vihmavesi tihendite vahelt samba sisse ning ajas osade lampide toite lühisesse. Pärast seda tihendati klaaspaneelide vahed väidetavalt korralikult ära. Veel augusti alguses käisid tšehhid taas elektrit ja välisilmet, muuhulgas ka vuuke, parandamas ning roosaks tõmbunud paneele välja vahetamas.

Võidusamba vuukidega ilmnesid probleemid selle nädala alguses. Kohati on vuugitäited kadunud ning mõnel pool lipendavad klaaspaneelide vahel olevad kleeplindiribad lahtisena. Nõnda saavad soovijad samba sisemusse piiluda.

Lisaks vuukidele, valgustusele ja klaasplaatide roosatumisele on probleeme olnud ka samba tolmuseks ja muru kollakaks muutumisega. Peale selle tulid osad murulapid suure vihmaga sambataguselt nõlvalt lahti.

Vihm osutus murekohaks ka trepi põskede juures, läbi mille jõudis niiskus seal olevate valgustite juhtpaneelideni, mille kilbiruumi ümberpaigutamiseks tellis kaitseminister Jaak Aaviksoo lisatööd.