Allakirjutanute seas on nii riigikogu liikmeid kui tuntud kunstnikke, arhitekte, näitlejaid, õppejõude, kirjanikke ja rektoreid.

Teiste seas on oma allkirja aadressil www.vabadusesammas.co.ee asuvale pöördumisele andnud riigikogu liikmed Eiki Nestor, Indrek Saar, Jüri Tamm, Mark Soosaar ja Maret Merisaar ning ka parlamendi kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg.

Allkirjade andnute hulka on sattunud ka mitte nii tõsiseltvõetavaid nimesid, kuid need on üritanud lehe haldajad enamjaolt ikkagi ära kustutada.

"Meie, allakirjutanud, ei ole nõus Vabadussõja võidusamba püstitamisega Vabaduse väljakule 2007. aastal valitud konkursi kavandi järgi, mis kujutab endast klaasist obeliski Vabadussõja ristiga," seisab üleskutses.

Avalduses seisab, et allakirjutanud peavad praegust lahendust ebaprofessionaalseks ja ebaõnnestunuks.

Pöördumisele allakirjutanud taotlevad "praeguse ebaprofessionaalse ja põhjendamatult kalli lahendusega monumendi püstitamise protsessi peatamist ning loobumist kavatsusest avada see 28. novembril 2008".

Lisaks soovivad nad Vabaduse platsile mitte ainult Vabadussõja monumendi vaid laiema tähendusega Vabaduse monumendi püstitamist ning Vabaduse monumendi lahenduse leidmiseks uue konkursi korraldamist, mille tingimused kooskõlastaks ning parima lahenduse valiks erialaspetsialistidest kompetentne komisjon.

Avalik pöördumine on adresseeritud president Toomas-Hendrik Ilvesele, peaminister Andrus Ansipile ja kaitseminister Jaak Aaviksoole.