Rotermanni kvartalisse kavandatav jalakäijate tänav jääb linnavalitsuse otsuse tõttu nimeta, ehkki osaühing Rotermann Eesti on teinud ettepaneku nimetada see Stalkeri käiguks.

Ettepanek lähtub sellest, et kõnealuses paigas filmis üks Venemaa tuntumaid režissööre Andrei Tarkovski mõned kaadrid oma kultusfilmist “Stalker”. Ent linnavalitsuse esindajate hinnangul ei olegi jalakäijate ala puhul tegemist tänavaga.

“Komisjon otsustas nime-

ettepaneku tagasi lükata, kuna planeeritaval tänavalõigul puudub vajadus aadresse määrata,” selgitas kohanimekorraldaja Liisi Sokk. Ametnik lisas, et otsust toetas muu hulgas ka asjaolu, et Rotermanni kvartali piirkonna kohta koostatud detailplaneeringus pole kõnealust jalakäijate ala tänavana määratletud. Sellest lähtuvalt ei ole moodustatud ka spetsiaalset krunti, mistõttu tulevane tänav kulgeks läbi mitmete kruntide.

Osaühingu Rotermann Eesti juhi Mart Saa hinnangul on kavandatav lõik aga siiski piisavalt tänava moodi, et ka nime väärida. “Ma pole veel kahjuks kõigi nimekomisjoni poolt välja toodud põhjendustega tutvunud,” tähendas Saa. “Vaagides aga piirkonna ajaloolist tausta peab nentima, et tulevasele tänava­lõigule sobiks väga hästi väljapakutud nimi.”

Informatsioon on tähtsam

Liisi Sokk tõdes aga, et tema nägemuses saaks “Stalkeri” võttepaika ka mõnel muul moel isegi veelgi informatiivsemalt jäädvustada. “Võib paigaldada näiteks kõnealuse filmi tausta lahti seletava seinatahvli,” tähendas Sokk, märkides, et võimalusi on veelgi.