Tallinnas korraldab Power Hit Radio ööklubis Decolte ürituse nimega Power Volbrirave, kus esinevad Soome DJ Maniac ja Simon London.

##Kuku klubis on volbriööl Reflectioni-nimeline üritus. Tallinna Kunstihoones avatakse aga Briti kaasaegse moedisaini näitus koos Jaanus Orgussaare moeaksessuaaride esitlusega, kus mängivad muusikat Erkki Tero ja Siim Soop.

Raepressi teatel Tallinnas suuremaid avalikke volbriüritusi plaanis ei ole. “Kui, siis korraldavad neid linnaosavalitsused,” ütles Raepressi esindaja “Kindlasti teevad temaatilisi üritusi pubid ja klubid.”

Kommertslik uudispüha. “Ma tean, et Tallinnas tuleb ennast volbriööl kesklinnast kaugemal hoida, sest seal võib eluohtlik olla – pudelid lendavad ja pubekad möllavad,” ütles Tallinna pedagoogikaülikoolis õppiv punkar Jänes (26).

Tema meelest on oluline pigem 1. mail tähistatav vasakpoolne töörahva püha.

“Kui just päris sovetiaegne püha pole, riputatakse sellele kommertsi külge nii palju kui annab. Kui järgmine päev veel kalendris punane on, tohivad kodanlased ka pisut pummeldada,” märkis Jänes. “Lihtsalt kõikidele klubi- ja peopiletitele pannakse kõvasti hinda otsa.”

Volbriööl tahab ta linnast kindlasti välja sõita, nagu ka jaanipäeval ja uusaastal. “Lihtsalt selle möllu seest tahaks ära,” lausus Jänes, kes pole volbrit seni teadlikult tähistanud, vaid ainult mõnele temaatilisele kontserdile sattunud.

Pedagoogikaülikoolis referent -asjaajajaks õppivad Helen Saar ja Triin Andre märkisid, et tudengipäevad lõppesid Tallinnas juba nädala eest. “Enamik volbripidustusi on ikka Tartus, seal on selline tudengielu,” ütlesid piigad. Pealinna pubidesse nad pidutsema ei lähe, pigem õpivad kodus eksamiteks.

Tartus jagub ülikooli kevad-päevade sündmusi täna kella kuuest hommikul kuni järgmise hommikuni.

Oluline tudengiorganisatsioonidele. Eriti oluline on volbriöö akadeemilistesse organisatsioonidesse kuuluvate tudengite ja vilistlaste jaoks, kes korraldavad kell 19 traditsioonilise tõrvikurongkäigu läbi linna ning võtavad ööseks võimu linnas enda kätte.

Üliõpilaskonvendid võõrustavad inimesi akadeemilisest ringkonnast öö läbi. Eesti Rahva Muuseum korraldab aga juba mitmendat aastat traditsioonilise nõiasabati.

Rakveres kogunevad esmakordselt ülikoolide vilistlased ja rongkäigus minnakse laululavale, kus toimub tudengilaulupidu. Viisi aitavad hoida endised tudengid Karl Meos, Margus Laugesaar ja Lembit Liiker ja kokku segatakse ka ajalooline üliõpilasjook krambambuli.

Paldiskis korraldatakse militaarsabat, kus osalevad kaitse-väelased, politseinikud, kaitseliitlased, piirivalvurid, lendurid ja kaitsjad-päästjad, kes valivad endi seast Military Fatheri.