Volbriöömaagia korraldaja Henry Timuski sõnul lavastavad tule- ja valguse-mänguetenduse Von Krahli teatri ja Ruf Ilutulestiku tulekunstnikud Sossi klubi kõrval kunagise tselluloositehase hoone taustal ning hoone akendel. "Esitamisele tulevad ka mõned Eestis ennenägemata pürotehnilised vigurid," lubas Timusk.

Tule- ja valgusemängu rikastab löökriistaansambel Eesti tuntud ja tundmatutest trummaritest, kes kasutavad volbriöömuusikas peale tavapäraste muusikariistade ka ebatavalisi muusikavahendeid, nagu näiteks tünnid, panged ja potikaaned.

Publik lööb nõiatantsu

Trummarite peamehe Tanel Rubeni sõnul lõbustab ansambel volbriöölisi aafrika-, latiinorütmide ning poplugudega. "Ansamblis on umbes kümme liiget, kuulsamatest Paap Kõlar, kes kunagi mängis Radaris ja Karavanis mängiv Dimitri," märkis Ruuben.

Pärast etendust saab ka publik rütmilöömisega kätt proovida. Selleks on kohale toimetatud hulk õlitünne ja kaikaid. Taustamuusika ja valgustus on Sossimäel kella 22.30-ni.

Alates kella kümnest on pidulistel võimalik edasi minna uude Kolossi klubisse, kus jazzkaare ürituste raames astuvad üles Soome maailmakuulsus Rinneradio ja Eesti ansambel Tüng 69. Timuski sõnul mahub parkimisplatsile mitu tuhat inimest. "Kui palju pidulisi pühapäeva õhtul kokku tuleb, sõltub väga palju ilmast," ütles Timusk. Ala on tema sõnul turvatud, et vältida publiku sattumist keelatud tsoonidesse.

Salme kultuurikeskuses võib pühapäeva õhtul lüüa nõiatantsu nii luuaga kui ka luuata. Tantsuks mängivad Rock Hotel ja Onu Bella ning peanõid on Peeter Oja. Lavastaja Mark Puusti sõnul on piduliste käsutuses kogu maja. Üritus on mõeldud pisut vanematele inimestele ning vastavalt sellele on ka 70.–80. aastate diskomuusika.

Hollywoodi klubis toimub pühapäeval volbriöö pillerkaar müstilise nõiatelgi, luudadel ratsutamise ja auhindadega stiilsematele nõidadele. "Nõiatelgis ennustab pidulistele tulevikku ehtne nõid," kinnitas Hollywoodi promootor Terje Pihl, lisades, et telgis kuuldud ennustusi tasub siiski pigem naljana võtta.

Pihli sõnul saab Hollywoodi klubis pühapäeva õhtul luua seljas nõrkemiseni ringi ratsutada. "Varume selleks ligi sada luuda," lubas ürituse organisaator. Volbriöö meeleolu loovad klubis koletislikud loomakolbad, sääreluud ja nahkhiired. Ka jalge ette tuleb aeg-ajalt vaadata, sest muidu võib mätta otsa komistada.

Alkohol ainult baaris

Tallinna Politseiprefektuuri pressiesindaja Kaia Kalliveri sõnul on tänavaile volbriööks patrullima määratud lisaks 156 politseinikku ja 21 politseiprefektuuris patrullteenistuse praktikal olevat politseikooli kadetti. Tavali-selt patrullib 100 politsei-nikku.

Politseiprefektuuri ettepanekul otsustas linnavalitsus eile piirata alkoholimüüki volbriööl, mistõttu kauplustes ja tänavamüügikohtades on keelatud alkohoolsete jookide müük pühapäeval kella 19-st kuni esmaspäeva hommikul kella 7-ni. Restoranid ja baarid võivad alkoholi müüa ainult siseruumides.

Mootorsõidukitel on alates pühapäeva õhtul kella 19-st kuni esmaspäeva hommikul kella 6-ni vanalinna sissesõit keelatud. Vanalinna elanike kohta see ei kehti.

Kuhu minna volbriööl

SOSSI KLUBI KÕRVAL

PARKLAS

suur tule- ja valguseshow volbriöö maagia, muusikat teeb Eesti tuntud ja tundmatute trummarite löökpilliansambel, üritus on tasuta;

kell 21 vabaõhuetendus – tule- ja trummishow;

kella 22–03 Jazzkaare programm Kolossi klubis "Tüng 69" ja Rinneradio. Pilet 150 kr

SALME KULTUURIKESKUSES

kell 21 nõiatantsud luuaga ja luuata. Rock Hotell ja onu Bella. Pilet eelmüügist 100 ja kohapeal 150 kr;

HOLLYWOODI KLUBIS

kell 22 volbriöö pillerkaar müstilise nõiatelgi ja auhindadega stiilsematele nõidadele. Klubi liikmetele 60 kr, sooduskupongiga 80 kr, ülejäänutele 100 kr (kella 23-ni sissepääs poole hinnaga);

VON KRAHLI BAARIS

kell 22 Singer Vinger. Pilet 60 kr

Kontrolör kahtlustab õpilaskaardi võltsimist

Bussikontrolörid pole lastelt kahtlasi sõidukaarte ära võtnud, vaid palunud lapse hiljem koos vanematega sõidupiletit kontrollima.

Piletikontrolöridel pole õnnestunud enda kätte saada ühtegi võltsitud sooduskaarti, ehkki bussis on mõne lapse sõidupiletit vaadates võltsimiskahtlus tekkinud. "Ei tohi niisama lihtsalt õpilase käest 60 krooni ära võtta. Oleme palunud vanemad kaarti kontrollima ja siis pole võltsinguid toodud," ütles transpordi-ameti osakonnajuhataja Arik Murumägi.

Võltsitud 160-krooniseid kuupileteid viis Murumägi eile majanduspolitseisse 30–40. "Kõige rohkem on neid ostetud R-kioskitest kaubamaja juures, trammi- ja trollikoondise kioskitest müüsid võltsinguid Olümpia ja Vabaduse väljaku müügipunkt," ütles Murumägi.

Sõidukaardi õigsust saab täpsustada ka piletikontrolli tänaval peatades, sel puhul ei võta kontrolörid kaarti ka käest, vaid paluvad võltspileti jätta suveniiriks. Transpordiameti andmeil on majanduspolitseinikud niidiotsi uurides juba küllalt kaugele jõudnud.

Piret Peensoo

Viinamüügilubade väljastamine karmistub. Linnavalitsus otsustas eile, et edaspidi peavad kõik väljastatud alkoholi jaemüügi load saama linnaosavalitsuste kooskõlastuse.

Maaomanikud pääsevad teepuhastamisest. Linnavalitsus kiitis eile heaks heakorraeeskirjade muudatused, mis päästavad kinnistute omanikud oma maja esise sõidutee puhastamisest.

Kooliraamatukogud saavad täiendust. Linnavalitsuse korraldusega eraldati haridusametile linna reservfondist 200 000 krooni kooliraamatukogude varustamiseks raamatutega.

BNS/Raepress