"Kõik sõltub ilmast. Meil on tuletseremooniaks kümme stsenaariumi valmis," ütles Tartu ülikooli klubi direktor Heino Variku. Ta lisas, et igal kümnel juhul läheb tuletooja õhupall lõpuks linna kohale lendu.

Kuigi Tartu ülikooli kevadpäevi korraldavad traditsiooniliselt tudengid, on see mõeldud kogu linna rahvale, rääkis tudengifestivali koordinaator Variku.

Täna kell 18 on kevadpäevade pidulik avamine ja piletilaat. Kell 20 selgitatakse Sõbra Majas välja tänavune parim tudengilaul.

Homme kell 11 ülikooli ajaloomuuseumis algaval Liivimaa veinipäeval valivad asjatundjad koos asjaarmastajatega Liivimaa veini ja Liivimaa rahvaveini. Kell 18 avatakse samas õllenäitus, kell 19 aga saabub Toome varemetes krambambuliõhtu. Kell 20 algab suur volbrishõu Atlantise esisel ning jätkub pikkade õllelaudade taga ülikooli spordihallis, korvpalliväljakul ja paljudes paikades üle linna.

"Nimetame seda kodukootud moel volbervestiks, aga eks ta tuleb ikka festivali moodi," märkis Variku. Volbervestil teevad muusikat Tampere ülikooli orkester Torvikopla, Justament ja Untsakad.

Nii maiööl kui ka 1. ja 3. mail lõbustavad tudengid oma peoga ka linnarahvast. Neljapäev algab linnarahvale laste rattavõistlusega ja lõpeb Lübecki ülikooli orkestri vabaõhukontserdiga.

Samuti saab perega lustida kevadises Tartus kogu laupäeva. Tudengite kalapüügivõistlus Atlantise ees algab kell 11 ning kummipaadiralli kell 16. Nende vahele mahuvad tudengite aastalaat, kostüümides teatejooks, kõrgkoolide sõudevõistlus ning rahvakunstiansambli kontsert.

Tartu klubisid ja kinosid täidavad kevadfestivali üritused kõigil õhtutel tänasest kuni laupäevani.

ANU JõESAAR