Arvatav tapja, väliselt korralik, kõhetu ja prille kandev 33-aastane vene rahvusest mees arreteeriti mõni aeg hiljem Ülemiste kandis otse tänaval. “Tegemist oli puht kriminaaljälitusliku kombinatsiooniga,” ütles Põhja politsei kriminaalosakonna direktor Andre Hansaar.

Mõni aeg hiljem andis mees juba esimesi ütlusi, mis olid küll vastuolulised, kuid lubasid teda mõrvaga siduda. Politsei andmeil otsustas Eestis illegaalselt viibinud ja töötanud hambatehnik röövida sama kohta, kuhu ta võlgu oli. “Ta oli seal tööasjus varem käinud ja teadis, et müüjanna on seal üksi ning arveldus käib sularahas,” ütles Hansaar.

Hommikusel ajal suletud trepikojaga elamu teise korruse müügikohta sisenedes võttis ta kaasa metallvarda, mille otsa ta enda väitel hirmutamiseks teravaks oli ihunud. Paraku ei sujunud kõik plaanipäraselt, sest muidu tagasihoidlik naine osutas tuttavale röövlile vastupanu. Tekkinud kähmluses lõi mees algul naise sõrmed ukse vahele ja seejärel kägistas ta surnuks. “Kätega, mitte arvutijuhtmega,” ütles Hansaar.

5000 krooni kassaraha

Saagiks sai mõrtsukas umbes 5000 krooni firma kassaraha. Samuti kruvis ta seinalt maha arvuti, kus oli kirjas, mille eest ja kui palju ta firmale võlgu oli. Naise isikliku rahakoti ja mobiiltelefoni jättis tapja puutumata. Samuti ei võtnud ta kaasa samas olnud kahte uut lauatelefoni.

Politsei ei oska öelda, kuidas väidetavalt alkoholiprobleemiga maadelnud mees tuttava müüja eest röövi järel, nägu varjamata, karistamatult pääseda lootis. “See on ainult oletus, kuid võimalik, et ta lootis Eestist põgeneda,” ütles Hansaar.

Eile õhtul tegeles politsei varem väidetavalt Lätis elanud mehe tausta selgitamisega. Väidetavalt on Tallinnas üksikult elanud mees varem kriminaalkorras karistamata.

Tallinna linnakohus andis eile loa mees röövmõrvas kahtlustatuna kuueks kuuks vahi alla võtta.Röövmõrv endise ManeeĻi trammipeatuse kõrval, elumaja teisel korrusel asuvas müügikohas I.L. Hambatarbed pandi toime 23. septemrbi hommikul enne kella ühteteist.

Samal ajal võeti Tartust müügipunkti telefonikõne, mille 36-aastane müüja katkestas põhjendusega, et talle on uksekell. Mõnikümmend minutit hiljem naine uuele telefonikõnele ei vastanud. Pärastlõunal leidis tema surnukeha ärisse sisse astunud firmaomaniku poeg.

Viimati toimus samalaadne röövmõrv Tallinna kesklinnas viis aastat tagasi, kui eilsest mõrvapaigast napilt saja meetri kaugusel asuvas pandimajas müüja maha lasti.