Neljapäeval, 4 detsembril toimuva kunstisalongi Allee talveoksjoni seekordsesse valikusse mahub 48 teost 39 autorilt. “Parafraseerides Alo Hoidre oksjoniteose pealkirja, on see järjekordne valik “tsitaate kultuuriloost” üle kahe sajandi,” rääkis oksjoni korraldaja ja salongi omanik Juhan Kohal.

Kunstiteadlase Mai Levini sõnul on “Veneetsia” üks Konrad Mägi silmapaistvamaid maale kunstniku 1920. aastate alguse Itaalia-perioodist. Teadaolevalt maalis kunstnik kokku kümmekond Veneetsia-motiivi.

Samuti on tuntud teos Wiiralti “Lamav tiiger”. Selle algne variant pehmelekitehnikas valmis 1937. aastal, hiljem töötles kunstnik plaati kuivnõelatehnikas ning lisas puu otsa kassi. “Oksjoniteose puhul on tegemist vahevariandiga, kus plaati on retuššitud kuivnõelatehnikas, kuid veel on graveerimata kass. Sellest seisundist on tehtud äärmiselt vähe tõmmiseid,” lisas Juhan Kohal.

Erakordne sündmus on ka eelkõige väikeplastika meistrina tuntud Amandus Adamsoni pirnipuust “Alfa et omega” oksjonile sattumine. Valdav osa Adamsoni skulptuuridest on kunstimuuseumis ning siiani pole ükski erakätes olevatest teostest Eesti kunstioksjonile sattunud.

Allee oksjonil on seni kõrgeima hinnaga – ligi miljoni ehk 965 tuhande krooni eest – müüdud Konrad Mägi “Pargimotiiv fontääniga. Rooma.”

Oksjonil müüdavaid pilte näeb siin.