Nagu tavaks, saabusid peigmees ja pruut kirikusse eraldi – William esimesena, liikudes oma vennast isamehe prints Harry saatel juba eelnevalt kohale jõudnud külalisi tervitades tagaruumidesse. Ja õige pea jõudis kätte ka kogu tseremoonia üks mitmest kulminatsioonist küllap paljude jaoks – pruudi saabumine ja ühe suurema saladuse paljastumine.

Mõni minut varem, kui pruut hotellist teele asus, oli tema autosse sisenemine hoolikalt varjatud ning alles kiriku ees nägid kõik, et autost välja astunud pruut kannab vapustavalt ilusat ja samal ajal traditsioonilist kreemjasvalget pika sabaga kleiti, mis pani kommentaatorid õhkama, ja mida oligi ju arvata. Nagu selgus, oli tegemist Alexander McQueeni moemaja disaineri Sarah Burtoni loominguga.

Peas oli Kate’il loor ja tagasihoidlik tiaara, mille oli andnud talle kasutada kuninganna Elizabeth II, ning sõrmes kihlasõrmus, mis kunagi oli kuulunud Williami emale printsess Dianale, kes oli lahutanud prints Charlesist 1996. aastal ehk aasta enne hukkumist autoõnnetuses Pariisis kõigest 36-aastasena.

Isa käekõrval, pruutneitsid eesotsas õe Pippaga järel, sammus Catherine Middleton aegamisi külaliste vahelt läbi kiriku altari poole. Tseremooniale kutsutute seas olid nii pruudi kui ka peigmehe pereliikmed, valitud lähedased ja sõbrad, aga suuremas osas siiski kuningriiklikele pulmadele iseloomulikud tegelased vastavalt seisusele ja ametile, sealhulgas välismaa kuningakodadest.

Altari juures võttis Kate’i vastu William, kes vahetas temaga paar sõna ja tõi pruudi palgeile naeratuse, mis välkus seal küll ka varem, kirikusse sisenedes. Järgnes traditsiooniline laulatus, mille viis läbi anglikaani kiriku pea, Canterbury peapiiskop Rowan Williams.

Pärast laulatust sõitis noorpaar kaarikuga läbi linna, teeääred juubeldavatest rahvahulkadest palistatud, Williami vanaema Londoni residentsi ehk lihtsamalt öeldes Buckinghami paleesse. Umbes tund aega hiljem saabus veel üks kulminatsioonihetk, kui noorpaar ilmus kuningapalee rõdule lehvitama väljakule kogunenud meeletule rahvahulgale ja sooritama ajalukku minevat etteastet – suudlust, mis ilmselt jääb lugematutel fotodel nende abiellumist meenutama.

Pärast sõjalennukite ülelendu oligi tseremoonia ametlik, kohale tulnud rahvale ja kogu maailma telepublikule avatud osa läbi, aga pidu jätkus. (Sõin ja jõin seal minagi, suhu ei saand midagi.)