Loo autor Joshua Davis kirjutab, et kohtus juuni lõpus Moskvas kohalikke häkkereid koondava ajakirja toimetaja asemele hoopis 21-aastase kõhna ning äreva häkkeriga Emin Azizov.

Azizov alustas oma lugu väitega, et ta jälgis, kuidas häkkerid nii avalikes kui ka privaatsetes jututubades küberrünnakuid planeerisid, ning rõhutas, et rünnakud ei olnud valitsuse poolt organiseeritud. "Need olid kõigest häkkerid, kelle isad ja vanaisad ohverdasid Teise maailmasõja ajal Venemaa nimel tohutult palju."

Ta väitis, et mingit botnettide ostmist ei toimunud – need olid tasuta. "Asi oli Venemaa aus," lisas ta. Botnetiks nimetatakse tavaliste inimeste arvutite võrku, mis on viirustega nakatunud ning mida kontrollides saab korda saata näiteks rünnakuid.

Kuigi Azizov väitis, et ta ise küberrünnakutes ei osalenud, teadis ta rääkida, et 80 protsenti Eesti veebilehtedest on rünnakute suhtes kaitsetud. Selle tõestuseks otsis ta ajakirjaniku silme all oma Alienware sülearvutiga üles Raadio2 kodulehe ning tekitas sinna vaid mõne klahvivajutusega veateate. Seda, mida ta väidetavalt tegi, nimetatakse SQL injection attack-iks. Enda väitel oleks ta veel ühte klahvi vajutades suutnud kogu lehe oma kontrolli alla saada.

Azizovi sõnul on ta just parajasti loomas oma IT-firmat, mille töö põhimõtteks ongi selliste turvaaukude avastamine ning nende raha eest kõrvaldamine. "Vene IT-spetsialistid on targad ning kogenud ja nad suudaksid terve riigi võtmeservid hävitada. Nad on maailma parimad," väitis Azizov.