Rakenduse nimi Chopsticks Eesti viitab üle Tallinna tuntud aasiapärasele kiirtoidurestoranide ketile. Tegelikult on aga siin kaks toidukohta oma naanid n-ö ühte kappi pannud. Kui rakendus lahti teha, saab valida kahe jaotuse vahel: Chopsticks või Little India. Jääb arusaamatuks, kuidas võiks keegi Little Indiast huvitatud inimene rakendustepoest selle rakenduse üles leida.

Chopsticksi kett on tõesti levinud, väikeses Tallinnas on neid söögikohti kokku üheksa (Little Indiat kaks). Menüü on jaotatud üsna loogilistesse rubriikidesse nagu supid, pardilihatoidud, Tai karri road, lambalihatoidud, riisi- ja nuudliroad jne. Iga roa juures on hind ja pilt, mis on parajasti nii pisike, et ei jõua anda lubadust, mida pärast plastkarbis koju saabuv toit murda võiks. Aasia kiirtoidukohtadele omase tohutu pika menüü puhul on rakendusest sobiva kraami valimine tõesti mugavam, kui nt veebilehelt näpuga järge ajada ja asjad üles märkida.

Kui aga tellimiseks läheb, jätab rakendus õhku küsimusi. Esiteks ei mainita kuskil, et kohaletoomistasu on 4,50 € ja iga karbi eest tuleb maksta 20 senti. Ja kui tellitud toidule ise restorani järele minna, ei saa kuidagi määrata, millises üheksast restoranist munaga nuudlid oodata võiks.

Platvorm: Android, iPhone

Hind: tasuta

Link:http://goo.gl/3eZSMG

http://goo.gl/eMEjZP


Ära oota bussi

Nooremad lugejad ei pruugi uskuda, aga kunagi oli aeg, kui inimesed läksid bussipeatusse ja ootasid. Pärast kaua kestnud ootamist saabuski ühissõiduk. Sellise ebaefektiivsusega võitlemiseks mõeldi kõigepealt välja tänavapostidele kinnitatud sõidugraafikute tabelid. Aga seegi oli ebaefektiivne, sest sõidukid ei olnud trükitud graafikuga sünkroonis. Nüüd on mõnes peatuses elektrooniline tabloo, millelt saab jälgida sõiduki saabumiseni jäänud aega.

Ometi on ka need mõttetud, sest rakendused nagu Trafi Eesti juhatavad peatusesse täpselt selleks ajaks, kui vaja. Trafi eristub teistest omasugustest lihtsa ja nobeda kasutajaliidese poolest, mis teeb sellest rakenduse, mida võiks tõesti tänaval õiget bussi või trammi otsides kasutada. Trafi töötab avalikul ühissõidukite andmebaasil ja näitab ka reaalajas ühissõidukite liikumist.

Tegu on Leedu arendajate projektiga, millel on eraldi rakendused portsule Baltimaade linnadele (Lätist peale Riia veel kaks, Leedust kokku kaheksa linna) ja kolmele Türgi linnale. Eesti on aga ilmselt ainult Tallinn, sest rakendus lubab küll „suuremate Eesti linnade” ühistransporti näidata, aga Tartus käsib ikkagi jala käia. Ja õige ongi! Ahjaa, kui teil pole telefoni, siis Trafi on teinud nutika reisiplaneerija ka oma veebilehele trafi.ee.

Platvorm: Android, iPhone

Hind: tasuta

Link: http://goo.gl/vTt3EN

http://goo.gl/o19kKc


Saated tulevikust

TV3-e mobiilirakendus TV3 Play on alanud telehooajal nutikas kaaslane, sest põhimõtteliselt pole enam teleka ette istuda vajagi. Kanal on pannud ühte äppi kokku oma sarjad ja saated, aga mitte ainult meelelahutuse, vaid ka uudised.

Sisuliselt on tegu tavalise telekogemusega ja see tähendab, et saadete ette tuleb vaadata ka reklaamklippe. Täispikki saateid ei pea aga tingimata vaatama, sest rakendusse on nopitud ka lühemad klipid.

Vahepeal kummitavad rakendust veidrad tõrked (nt ootamatu veateade „Äpp ei ühendu hetkel meie serveriga”, kuigi video mängib samal ajal sujuvalt), aga need tegelikult mobiilset televaatamist ei sega.

Kahjuks pole mobiilirakendusse jõudnud TV3-e kõige uuenduslikum samm. Nimelt on neljapäevane vestlussaade „Kolmeraudne” kell 20.15 n-ö otse eetris veebis tv3play.ee, aga tavalisest telerist näeb saadet alles kolm tundi hiljem! Kui sellised saated tulevikus ka mobiili jõuaks, oleks äpp igati tasemel.

Platvorm: Android, iPhone

Hind: tasuta

Link: : http://goo.gl/W0WfpJ

http://goo.gl/N5GIKt

Rakendusi katsetas Hans Lõugas