Kas te olete sudoku-tüüpi inimene? Või armastate kirglikult kabet, „Othellot” või „Reversit”? Siis lugege edasi. „Threes” ehk „Kolmed” on kolme inimese tehtud mäng, milles tuleb osata kolme piires liita ja lahutada. Tegelikult on küll vaja liita natuke suuremaid arve, kuid olemuselt on tegu paindlikult muutuva raskusastmega matemaatikamänguga, mis on ühtaegu väga lihtne ja väga raske.

Mängul on neli-korda-neli-mängulaud, kus on esialgu kaardid ühtede ja kahtedega, mida saab lükata kokku kolmeks. Edasi tuleb lükata üksteise peale sama numbriga kaarte, kusjuures kõik arvud peale ühtede ja kahtede jaguvad kolmega.

Kaarte ühekaupa liigutada ei saa ning mänguväljal liiguvad vaid need kaardid, mis ei ole juba vastu serva pressitud. Nii tuleb mängides mõelda ühekorraga arvudele ja nende liitmisele ning arvestada mängu käigus üha kitsamaks jääva ruumiga.

„Threes” on selles mõttes ebaharilik mobiilimäng, et kuigi tegu on tasulise rakendusega, ei tule edasi mängides enam makseid teha. Ja autorite sõnul jätkub mängulusti pikalt, sest üks lihtne mängumudel pakub vilumuse saabudes üha suuremaid väljakutseid.

Platvorm: iPhone

Hind: 1,79 €


Crowdpilot

Kui nutitelefon isoleerib teid lähedastest, te jääte tegelikus vestluses Facebooki-kommentaaridega võrreldes tummaks või ei suuda mõelda, siis tõttab teile appi Crowdpilot. Võtke telefon ja pange rakendus käima, kui olete kohtamisel, tülitsete kellegagi või lohutate kedagi, istute perega koos, olete töökoosolekul või ajate juhusliku võõraga juttu. Kui tunnete, et teie sotsiaalsetest oskustest jääb vajaka, siis käivitage rakendus, valige situatsiooni tüüp ja hakake salvestama. Rakendus laseb vabatahtlikel ja palgalistel abimeestel läbi nutitelefoni mikrofoni teie vestlust kuulata ja vajaduse korral kiireid juhiseid anda. Näiteks: vii vestlus tema hobidele! Küsi, kas teised eile olümpiat vaatasid! Võta jutujärg üle ja räägi oma viimasest naljakast juhtumist! Tee talle kompliment!

Võiks arvata, et Crowdpilot on järjekordne peen iroonia startup-kultuuri üle, kus kõigi mõeldavate elus ettetulevate probleemide lahenduseks on mobiilirakendus. Aga irooniameistrid ei viitsiks ju välja arendada täisfunktsioonilist äppi? Keegi ei teeks ju nii jultunud rakendust, mis laseb vestlust salaja võhivõõraste jaoks salvestada? Keegi ei palkaks inimesi, kes tõesõna 89 sendi eest teid keerulises olukorras salaja juhendaksid? Tuleb välja, et seda just tehakse.

Platvorm: iPhone

Hind: tasuta


Dinner52

Eesti rakendus Dinner52 püüab sind välja sööma meelitada. Sisuliselt koosneb rakendus kaartidest, millest igaüks annab mõnes Tallinna restoranis allahindlust. NB! See ei ole lõunapakkumiste rakendus, kuigi ka sellist äppi oleks hädasti vaja. Nagu nimi viitab, tahab rakendus sind sujuvalt söögikoha põhimenüü juurde suunata, soodus- ja päevapakkumistelt allahindlust ei saa.

Dinner52-l on mitu tugevust. Esiteks sisaldab see päris esinduslikku hulka Tallinna õhtusöögikohti ja toimib seega juba ka käepärase kataloogina. Esindatud on nii linnaäärekõrtsid, kuhu satub ainult peiedele (Soku pubi), hipsterite kohvikud (Kamahouse, Kukeke) kui ka peened vanalinna kohad (Nevskij, Kuninga). Iga koha juures on kaart, lahtiolekuajad, tutvustus ja isegi menüü. Rakenduse kujundus on pigem kaunis ja mis peamine, kogu funktsionaalsus toimib sujuvalt ja kiiresti. Miinusküljele jääb kõigi söögikohtade allahindlus –10%, võib-olla tuleb pikemalt kasutades esile ka pakkumisi, mis mõnda restorani teistest eristaksid. Samuti on võimalus koguda boonuspunkte, kui lasete rakenduse oma Facebooki kontole postitama.

Platvorm: Android, iPhone, iPad

Hind: tasuta