Nutitelefoni mõte on see, et üks seade teeks ära töö, milleks varem oli vaja kümneid eraldi aparaate. Üks masin, mille nutitelefon on jätnud tööta, on taskukalkulaator. Arvutamiseks on tegelikult olemas hulk rakendusi ja tihti on tootja need juba telefoni paigaldanud, kuid rakenduste poest saab tõmmata hoopis kasulikumaid abimehi.

MyScript Calculator ei imiteeri mitte tavalist nuppudega kalkulaatorit, vaid hoopis paberi peal arvutamist. Ja teeb seda üllatavalt hästi! Androidi telefonidele ja tahvlitele, iPhone’ile ja iPadile mõeldud MyScript Calculatori tööpõhimõte on lihtne. Rakendust avades tuleb ekraanile valge leht, kuhu saab näpuga arvutusi kirjutada. Äpp tõlgendab nutikate algoritmidega käekirja numbriteks, mõistes seejuures ka koolitunnis õpitud murde ja jagamismärke, aga ka siinust, koosinust jne. Väga muljetavaldav on rakenduse arusaamine võrranditest – lihtsalt jäta arvutuses ühe koha peale küsimärk ja vastus ilmub sinna iseenesest. Kokkuvõttes on MyScript Calculatori intuitiivsus ja võime käekirja mõista täiesti hämmastav.

Platvorm: Android, iOS

Hind: tasuta


Kunstnik sinu telefonis

Waterlogue on kunstnik, kelle vesivärvised pintslilöögid jätavad mobiilifotost ootamatu mulje. Paljud graafikaprogrammid on lubanud arvutis teha kõiksuguseid kunstilisi eriefekte ja üldjuhul on tulemuseks paras õudus. Foto või ka joonistuse graafikaprogrammi efektidega „kunstiliseks” töötlemine teeb pildi häguseks, sakiliseks ja ebaloomulikuks. Olgu tarkvara milline tahes, tulemus ei jää selline, mida võiks esitleda kunstilise töötluse pähe.

Waterlogue on selle reegli edukas erand. Rakenduse autorid ei üritanud teha lihtsalt nutikat algoritmi mobiilifoto pikslite töötlemiseks, vaid lähenesid probleemile, nagu oleks programm inimene. Rakendus analüüsib fotot ja otsib üles kontuurid, mille päris inimene tõeliselt joonistaks. Edasi jäljendab Waterlogue tegelikku maalimise protsessi, täites pildi kiht kihi haaval värviga.

Valida on eri stiilide vahel, millega edasi anda impressionistlikumaid või ekspressionistlikumaid pilte.

Platvorm: iPhone

Hind: 2,69 eurot


Pane tuba kinni

Booking.com ei ole uus nähtus, vaid juba 1996. aastal avatud broneerimisportaal, mis on kasvanud oma turul kõige suuremaks. Uus on aga see, et Booking.com uuendas oma mobiilirakendusi, nii et need on nüüd ka eestikeelsed.

Booking.com hõlmab loendamatu hulga majutusasutusi üle maailma, alates siitsamast kodukamaralt kuni kõige kaugemate maailmanurkadeni välja. Teenuse kõige kasulikum omadus on see, et Booking.com-i kaudu saab varakult toa või muu majutuse kinni panna, ilma esialgu midagi maksmata. Kuigi mõned majutuskohad küsivad ka ettemakset, siis üldjuhul käib broneerimine tasuta. Eestikeelne mobiilirakendus teeb selle kasutamise veel mugavamaks. Kui mõned apsakad välja arvata („Kas sa tahad seda teha? Jah, No”), on rakendus kiire ja sujuv ning teeb oma tööd korralikult.

Platvorm: Android, iOS, Windows Phone

Hind: tasuta

Rakendusi katsetas Hans Lõugas