Mängime puuklotsidega

Nimi: JengaPlatvormid:

Platvormid: iPhone, AndroidHind

Hind: 2,69 €

Jenga on populaarne lauamäng, mille põhimõte on üsna primitiivne, kuid mille edukaks valdamiseks tuleb saavutada suur füüsiline ja vaimne enesekontroll. Sisuliselt on Jenga puhul tegu puuklotsidest moodustatud torniga. Klotsid paiknevad kolme kaupa kõrvuti ja iga uus korrus on eelmisega võrreldes täisnurga all. Mängu mõte on keskelt tõmmata klots ja panna see torni tippu. Kelle puudutuse ajal torn kokku kukub, kaotab.

Jenga äpp on silmapaistev selle poolest, et virtuaalselt on taastoodetud sama mäng. Torn on allutatud samadele füüsikareeglitele ja näpuga liiga rutakalt mõnda klotsi välja nihutades lööb torn kõikuma ja kukub ümber. Klotsid on aga päris nutikalt puutetundlikud: neid saab nihutada millimeeter haaval väga aeglaste liigutustega või kiirete nipsudega, mis klotsid oma kohalt välja löövad.
Virtuaalse Jenga eelis on ka see, et mängida saab mis tahes oponendi vastu, kes võib oma telefoniga asuda ükskõik kus. Ühtlasi sõltub see juhusest, kas parasjagu on maailmas jengahuvilist, kes viitsiks sinu vastu mängida või tuleb leppida iseendaga võistlemisega.