Seenelise hariv, ent metsas kohmakas abimees

Nimi: Seeneaabits

Hind: tasutaPlatovrmid:

Platovrmid: Android, iOS

Seeneaeg hakkab küll juba läbi saama, aga seenelise abimeheks olevale seeneaabitsale on rakendust ikka. Seeneaja lõpp tähendabki seda, et seente koorekihi on korilaste hordid metsast sõna otseses mõttes välja riisunud ja nüüd peab kübara ja jalaga organismi kohates täpsemalt uurima, kas tegu on söögikõlbliku ollusega või mitte.

Seeneaabitsa äpp on tegelikult olemuselt lihtsalt üks kataloog. Kahjuks ei ole võimalust metsas ette juhtuvat seent kataloogist otsida. Oleks ju lahe, kui teed telefoniga seenest pildi ja äpp sobitab algoritme kasutades selle kataloogis õige seenega. Kahjuks pole äpis ka algelisemat viisi seent tuvastada, näiteks määrates valikvastustena seene suuruse, värvi ja muud omadused. Praegu tuleb läbi ajada seene fotoga ja lugeda juurde seene kirjeldust.

Seeneaabitsal on üsna suur hariv väärtus. Kuigi tavaliselt räägitakse puravikest, riisikatest, kukeseentest ja vahel harva isegi tindikutest, on tegelikult seeneaabitsa põhjal meie metsaalune täis tohutult palju seeneliike. Kes küll oleks ilma äpita teadnud, et lilla ebaheinik on kupatades söödav, aga lilla mütsik sisaldab mürgist muskariini? 1

Rakendusi katsetas Hans Lõugas