Supaplex
Jätame mälestused mälestusteks
Nimi: Supaplex Hind: 4,99 eurot Platvorm: iOS, Mac

Inimesel on komme möödunut helgemaks mõelda, ainult ilusat meeles hoida või tavalisi mälestusi eriliseks teha. Üle 20 aasta kestnud personaalarvuti ajastu alguse helgeimad mälestused seostuvad selliste arvutimängudega nagu Stunts, Prince of Persia, Dungeon Keeper, Wolfenstein 3D, Pac-Man.
Nüüd on mõned neist kolinud mobiili, näiteks legendaarne puslemäng Supaplex. See tohututes labürintides orienteerumise mäng sarnaneb palju primitiivsema Pac-Maniga, kuid selles ei aja peategelasest palli taga kurjad kollid. Supaplexis on loodud hoopis naiiv-romantiline arvutimaailm, sest peategelane seikleb just arvuti sisemuses mikrokiipide vahel. Mängu kurjad ründajad on antiviiruse-käärid, tulemüür on justkui suur pomm ja sama ohtlikud on lühised. Eesmärk on kokku koguda kõik ühel tasemel paiknevad infotronid, mida iganes need ka ei sümboliseeriks.
Nostalgilistes mälestustes oli Supaplex põnev, haarav ja pea lõputut mängimist pakkuv seiklus. Tänapäeva nutitelefonidesse toodud mäng on aga pettumus. Esiteks ei sobi mängu mehhaanika puutetundliku ekraaniga eriti kokku. Teiseks meenutavad graafika ja mängu legend, et nad on pärit ühest hoopist teisest kaugest ajast, mis tänapäeval tundub heal juhul naeruväärne. Äpi suhteliselt kõrge hind jätab esialgu mulje, nagu teeks Supaplex võimsa comeback’i nutiajastusse, kuid see ei ole nii. Nostalgia ähmastab meie otsustusvõimet, aga mälestustel on parem lasta mälestusteks jääda.